"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

8.8 C
Trikala

Προειδοποιητική αποχή 19-21 Νοεμβρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε το Σάββατο, να πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή.
Μετά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε τριήμερη αποχή των δικηγόρων, από την Τετάρτη 19/11/2014 έως και την Παρασκευή 21/11/2014, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αποχή διαρκείας.
Σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν για αδιαλλαξία την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης λέγοντας ότι η στάση της «συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνεχίζει να βάλλεται» και υποστηρίζουν ότι «ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης , αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των Τραπεζών».
Μάλιστα όπως αναφέρουν, «η νομική κοινότητα ομονοεί ότι εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα δικαιοσύνης».
Οι δικηγόροι χαρακτηρίζουν προσχηματική την εξαγγελία περί διαλόγου της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «αγνοήθηκαν πλήρως οι εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις» τις οποίες είχαν γνωστοποιήσει από τον περασμένο Αύγουστο με αποφάσεις της Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Πέρα από τις δικές τους αντιρρήσεις λένε ότι «παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι –στην πλειονότητά τους- ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν.
Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης