Απάντηση του Kώστα Τόλη για το θέμα που δημιουργήθηκε με την Ε.Α.Σ. Τρικάλων και ο oποίος υποστηρίζει ότι η Ένωση προσπαθεί να θολώσει τα νερά και να μετριάσει τις εντυπώσεις μιας οδυνηρής πραγματικότητας .

1.Όταν θέλεις να ρυθμίσεις τα δάνεια με την τράπεζά σου ή τις οφειλές προς τους προμηθευτές σου το κάνεις απ΄ευθείας μαζί τους και δεν καταφεύγεις στα δικαστήρια. Ακόμα και για περιπτώσεις που εγγυητής των δανείων είναι το δημόσιο.

2.Η ΕΑΣ Τρικάλων προσέφυγε στην Δικαιοσύνη υποβάλλοντας αίτηση στο πλαίσιο του σχετικού νόμου, με την οποία ζητά να γίνει δεκτό το αίτημά της για προστασία της επιχείρησης από τους πιστωτές της.

3.Για να γίνει αυτό ακολούθησε όλη την απαραίτητη νομική διαδικασία κοινοποιώντας την αίτησή της στο ελληνικό δημόσιο, τις τράπεζες, τους προμηθευτές και σε όποιον άλλον οφείλει χρήματα. Ακόμα και στους εργαζόμενους το κοινοποίησε διότι και σε αυτούς χρωστάει.

4. Αν επί του αίτηματός της το οποίο θα συζητηθεί στο ακροατήριο, το 60% των πιστωτών της δεν συναινέσει για προστασία τότε η ΕΑΣ Τρικάλων, οι θυγατρικές της (το εργοστάσιο γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ επίσης) αλλά και κάθε περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει, περνάνε στα χέρια των πιστωτών της για να εξοφληθούν τα χρέη. Εν προκειμένω όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣ Τρικάλων, εκτιμάται, ότι δεν επαρκούν για να ικανοποιήσουν το σύνολο των πιστωτών της, άρα και το δημόσιο που θα κληθεί ως εγγυητής να πληρώσει για λογαριασμό της. Σε αυτή την απευκταία περίπτωση η επιχείρηση «νεκρώνει», τίθεται υπό εκκαθάριση και μπαίνει αμέσως διαχειριστής για τα περαιτέρω.

5. Ερώτηση: Μήπως, μέχρι να γίνει το δικαστήριο, η Ένωση ζήτησε προστασία από τους πιστωτές της καταθέτοντας προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα;

6. Ποιόν συμφέρει εν τέλει η κατάρρευση; Οι πιστωτές και εν προκειμένω η Τράπεζα Πειραιώς που είναι ο μεγαλύτερος όλων, έχει κάθε λόγο να συναινέσει και να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, ώστε η επιχείρηση να παραμείνει ζωντανή και τα περιουσιακά της να μην απαξιωθούν, μήπως και μπορέσουν από την αξιοποίησή τους να πάρουν όλοι ένα μέρος από τα χρήματα που τους οφείλονται.

7.Φυσικά για να βρεθούν χρήματα για τους πιστωτές θα πρέπει πρώτα να βρεθούν αγοραστές για τα περιουσιακά στοιχεία της Ένωσης. Θα δούμε ποιοι θα είναι αυτοί…

Εν πάση περιπτώσει αφού η διοίκηση της ΕΑΣ Τρικάλων δεν έχει να κρύψει τίποτα, γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα την αίτηση που κατέθεσε στο δικαστήριο καθώς και τα έγγραφα που την συνοδεύουν; Τόσο δύσκολο είναι;

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωση που εξεδόθη για να διαψεύσει το δημοσίευμα του thessaliaeconomy.gr  δεν είδαμε λέξη για το Οξοποιείο, τις κατασχέσεις, την ΒΙΟΛΑΡ, του Γάλλους και άλλα “ζέοντα θέματα” που  μάλλον δεν είναι της παρούσης.

Ραντεβού στα δικαστήρια λοιπόν κ. Λιούτα, αφού εσείς επιλέξατε το πεδίο…

Κώστας Τόλης