Σήμερα στη Σωτήρα – «Τον Αλωνάρη δούλευε, να’ χεις καλό Χειμώνα…» Reviewed by Momizat on . Η Π.Ε. Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών και   με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρα Τρικ Η Π.Ε. Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών και   με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρα Τρικ Rating: 0

Σήμερα στη Σωτήρα – «Τον Αλωνάρη δούλευε, να’ χεις καλό Χειμώνα…»

Σήμερα στη Σωτήρα – «Τον Αλωνάρη δούλευε, να’ χεις καλό Χειμώνα…»

Η Π.Ε. Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ι.Μ. Τρίκκης & Σταγών και   με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρα Τρικάλων διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου Σωτήρας πολιτιστική λαογραφική εκδήλωση. Συμμετέχουν ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρα Τρικάλων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ριζωματιανών, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ράξας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεπτοκαρυάς και ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας.

Ο τίτλος της εκδήλωσης «Τον Αλωνάρη δούλευε, να’ χεις καλό Χειμώνα…» και θέμα η επεξεργασία του σιταριού και των παραγώγων του. Πρόκειται για μια σύμπραξη των συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι από κοινού θα παρουσιάσουν μέσα από δρώμενα όλα τα στάδια παραδοσιακής επεξεργασίας των σιτηρών και παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων με κύριο υλικό το αλεύρι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει επίδειξη τοπικής γαστρονομίας, παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, ενώ θα ακολουθήσει χορός και γλέντι για όλο τον κόσμο. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή