Σταθάκης: Από το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων Reviewed by Momizat on . Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» επανέφερε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που δίνει τα «κόκκινα δάνεια» σε ξένα fun Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» επανέφερε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που δίνει τα «κόκκινα δάνεια» σε ξένα fun Rating: 0

Σταθάκης: Από το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων

Σταθάκης: Από το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση «κόκκινων» και «πράσινων» δανείων

Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» επανέφερε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που δίνει τα «κόκκινα δάνεια» σε ξένα funds

Το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» επανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που δίνει τα κόκκινα δάνεια  σε ξένα funds.

«Διασφαλίσαμε ότι κανένα σπίτι ελληνικού νοικοκυριού δεν θα περιέλθει σε κατάσταση εκποίησης», είπε ο υπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε ερώτηση του  Ανδρέα Λομβέρδου για να προσθέσει ότι η προστασία πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ έχει προστασία με ημερομηνία λήξης το τέλος 2017.

Αίσθηση δε προκάλεσε η αναφορά του υπουργού πως μετά το 2018 «απελευθερώνεται» η πώληση όχι μόνο των «κόκκινων» αλλά και των «πράσινων» στεγαστικών.

Επίσης, έως τότε προστασία θα έχουν μόνο τα επιχειρηματικά και τα καταναλωτικά που έχουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία.

«Είχαν τεθεί υπό συζήτηση οι τρεις κατηγορίες δανείων -στεγαστικά, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτικά. Αυτό που επιτεύχθηκε είναι να ανασταλεί μέχρι το 2018 η πώληση και πράσινων και κόκκινων δανείων που συνδέονται με την πρώτη κατοικία», ανέφερε ο κ. Σταθάκης για να προσθέσει πως «μέχρι το τέλος του 2017 προστατεύονται όχι μόνο τα στεγαστικά αλλά και το σύνολο των μικρομεσαίων ή καταναλωτικών που συνδέονται με την πρώτη κατοικία».

Τέλος, τόνισε πως αναφορικά με τα στεγαστικά προστατεύονται σπίτια με αντικειμενική αξία 140.000 ευρώ δηλαδή το 93% των στεγαστικών, ενώ εκτός αυτού σημείωσε ότι θα αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά χρέη βιώσιμων επιχειρήσεων.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή