Στο “Ποτάμι” οι “Μεταρρυθμιστές” του Λυκούδη Reviewed by Momizat on . Τη σύμπλευση των "Μεταρρυθμιστών" με "Το Ποτάμι" επισημοποίησαν οι Σπ. Λυκούδης και Στ. Θεοδωράκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου μπροστά στην Παλιά Βουλή. Οι δύο πο Τη σύμπλευση των "Μεταρρυθμιστών" με "Το Ποτάμι" επισημοποίησαν οι Σπ. Λυκούδης και Στ. Θεοδωράκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου μπροστά στην Παλιά Βουλή. Οι δύο πο Rating: 0

Στο “Ποτάμι” οι “Μεταρρυθμιστές” του Λυκούδη

Στο “Ποτάμι” οι “Μεταρρυθμιστές” του Λυκούδη

Τη σύμπλευση των “Μεταρρυθμιστών” με “Το Ποτάμι” επισημοποίησαν οι Σπ. Λυκούδης και Στ. Θεοδωράκης σε κοινή συνέντευξη Τύπου μπροστά στην Παλιά Βουλή.

Οι δύο πολιτικοί έδωσαν τα χέρια και υποσχέθηκαν “σύμπλευση στα νερά του Ποταμιού”, με κοινό σύνθημα το “να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”, σε μία “συνωμοσία του καλού”.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, το εκλογικό ταξίδι του Ποταμιού αρχίζει τώρα μαζί με τους Μεταρρυθμιστές που εκπροσωπεί ο Σπύρος Λυκούδης. Σήμερα, επισήμανε, χτίζεται μια μεγάλη συμμαχία με σκοπό τη διάσωση της χώρας.

“Συμπλέουμε με το Ποτάμι, αυτός είναι ο φορέας που θα πάμε στις εκλογές”, ώστε “να διαμορφωθεί μια ισχυρή δύναμη που θα ισορροπήσει την πολιτική ζωή του τόπου”, είπε ο Σπύρος Λυκούδης, αποσαφηνίζοντας ότι δεν έχει κάνει καμία συζήτηση εκλογικού χαρακτήρα με το ΠΑΣΟΚ, και οι σχετικές φήμες δεν είναι αληθείς.

“Αποφασίσαμε να συμπορευθούμε με το Ποτάμι όταν ακούσαμε πως θέλουμε να τ’ αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”, πρόσθεσε.

“Στη συνωμοσία του καλού σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Σπύρος Λυκούδης και οι Μεταρρυθμιστές. Τους καλωσορίζω στο Ποτάμι και τους υπόσχομαι ότι το ταξίδι εκτός από δύσκολο θα είναι και πολύ όμορφο”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

“Ο Σπύρος Λυκούδης εκπροσωπεί την αριστερά που θα θέλαμε, αυτή που επαναστατεί με λόγο, την αριστερά του Παπαγιαννάκη και του Κύρκου”, τόνισε και εξήγησε ότι μολονότι δεν συζητήθηκε η συμμετοχή του κ. Λυκούδη και των μεταρρυθμιστών στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, αυτό θεωρείται δεδομένο.

Συμπλήρωσε ότι τον Σπ. Λυκούδη δεν τον απασχολεί τι καρέκλες θα πάρει εκείνος και οι Μεταρρυθμιστές και έθεσε ως στόχο του κόμματος να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

“Το Ποτάμι δεν πρέπει να έχει αποκλεισμούς ούτε από τα Αριστερά του, ούτε από τον φιλελεύθερο χώρο”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο υπερψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Χρυσή Αυγή, Θεοδωράκης και Λυκούδης τόνισαν ότι δεν μπορεί να στηρίζεται η δημοκρατία μας από ναζιστές.

Σχετικά με την ίδρυση νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν πιστεύει ότι το Ποτάμι μπορεί να επηρεαστεί από τη δημιουργία άλλων κινημάτων.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός, η πρώην ευρωβουλευτής Άννυ Ποδηματά, ο πρώην βουλευτής Π. Κουναλάκης και η πρώην γγ του υπουργείο Εργασίας Αθ. Δρέττα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή