Το νησίδριον …Φλαμούλι Reviewed by Momizat on . Κάπου ανάμεσα στις Καρυές και στο Φλαμούλι ο ρους του Αγιαμονιώτη ποταμού σχημάτιζε ένα μικρό “νησί” που ο άγνωστος φωτογράφος αποτύπωσε στις αρχές του 20ου αιώ Κάπου ανάμεσα στις Καρυές και στο Φλαμούλι ο ρους του Αγιαμονιώτη ποταμού σχημάτιζε ένα μικρό “νησί” που ο άγνωστος φωτογράφος αποτύπωσε στις αρχές του 20ου αιώ Rating: 0

Το νησίδριον …Φλαμούλι

Το νησίδριον …Φλαμούλι

Κάπου ανάμεσα στις Καρυές και στο Φλαμούλι ο ρους του Αγιαμονιώτη ποταμού σχημάτιζε ένα μικρό “νησί” που ο άγνωστος φωτογράφος αποτύπωσε στις αρχές του 20ου αιώνα και συμπεριέλαβε στην σειρά των καρτ ποστάλ της Ελληνικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.
Η λεζάντα που έχει αποτυπωθεί στην καρτ ποστάλ δεν είναι ακριβής, αφού το Φλαμούλι Τρικάλων διαρρέει ο Αγιαμονιώτης και όχι ο Ληθαίος ποταμός. Λάθος “δικαιολογημένο” καθώς ο μη γνώστης των Τρικάλων ήταν εύκολο να “χαθεί” στους ποταμούς, τα ποταμάκια και τα ρυάκια που έρεαν στην περιοχή μας. Ανεξαρτήτως όλων πάντως, το τοπίο είναι εξαιρετικά ειδυλλιακό.
Να επισημάνουμε ότι το τοπωνύμιο Φλαμούλι προέρχεται από τον τύπο “Φλαμουλίνη” της Βυζαντινής εποχής, και δηλώνει το όνομα του τότε ιδιοκτήτη της περιοχής. Με τη σειρά του το όνομα “Φλαμουλίνης” έχει σχέση με το όνομα “Φλαμμούλιος” που δηλώνει αξίωμα και σημαίνει “φλαμπουριάρη – σημαιοφόρο”.

Σωτήρης Κύρμπας

Φωτογραφία του Sotiris Kirmpas.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή