Το 5ο Γυμνάσιο στην Τρίκκη με οδηγο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Reviewed by Momizat on . Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων έδωσε την ευκαιρία στους  μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου να συμμετάσχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο. Το Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων έδωσε την ευκαιρία στους  μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου να συμμετάσχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο. Το Rating: 0

Το 5ο Γυμνάσιο στην Τρίκκη με οδηγο την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Το 5ο Γυμνάσιο στην Τρίκκη με οδηγο την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων έδωσε την ευκαιρία στους  μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου να συμμετάσχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα γύρω από το  Ασκληπιείο της Τρίκκης. Οι μαθητές με την βοήθεια tablets, που τους παρείχε η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ξεδίπλωσαν «ιστορίες»  της πόλης μας σκορπισμένες σε διάφορους χώρους. Ιστορίες κρυμμένες μέσα στην καρδιά των Τρικάλων, στο Βαρούσι και τους δρόμους του.

Πραγματοποιήθηκαν   από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων ξεναγήσεις, περιηγήσεις  στον  αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης, στις μεταβυζαντινές εκκλησίες  και στην παλιά πόλη των Τρικάλων.

Μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή στα στενά δρομάκια  οι μαθητές ανακάλυψαν  και αποκάλυψαν ιστορικά στοιχεία του παρελθόντος, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ενημερώθηκαν για  το ιστορικό παρελθόν της αρχαίας Τρίκκης και τη διαδρομή της πόλης στο πέρασμα των αιώνων.

Το σχολείο ευχαριστεί πολύ το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων το οποίο με ευχάριστες  και  καινοτόμες μεθόδους δίδαξαν στα παιδιά την ιστορία της πόλης μας. Επίσης ευχαριστούμε τους καθηγητές/τριες κ. Ευαγγελοπούλου Π., κ. Παπαευθυμίου Κ. και κ. Μπαλκίζα Σ. για την δημιουργική δράση που οργάνωσαν για τους μαθητές/τριες του σχολείου μας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή