Φαρκαδόνα : Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος Reviewed by Momizat on . Στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας των πολιτών συνεχίζει να εστιάζει την προσοχή ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι συνεργαζόμενοι φορείς. Αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα κ Στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας των πολιτών συνεχίζει να εστιάζει την προσοχή ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι συνεργαζόμενοι φορείς. Αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα κ Rating: 0

Φαρκαδόνα : Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Φαρκαδόνα :  Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος

Στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας των πολιτών συνεχίζει να εστιάζει την προσοχή ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι συνεργαζόμενοι φορείς.
Αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα καθώς ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.
Όπως εξηγούν επιστήμονες ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.


Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.
Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα επισκεφτεί το Δήμο Φαρκαδόνας και θα βρίσκεται στην πλατεία Φαρκαδόνας, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά για ραντεβού 24333/50052 από τις 9:00 – 13:00 μ.μ.
Τα ραντεβού θα κλείνονται από 30 Ιανουαρίου 2017 με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο: ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.
Προσπάθειά είναι να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή