"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

34 C
Trikala

Χρήστος Σιμορέλης: Δικαιοσύνη για όλους – Η πολιτική αλλαγή πιο επιτακτική από ποτέ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα κρίνουν το ποιός, και με ποιον τρόπο, θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όλοι συμφωνούν (ακόμη και οι δημοσκοπήσεις που πάντα «γέρνουν δεξιά») ότι η εκλογική αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη και το αποτέλεσμα είναι δύσκολο να προβλεφθεί. 

Ο κ.Μητσοτάκης δεν θέλει να παραδεχτεί ότι δεν είναι πλέον το μεγάλο φαβορί.Το ενδεχόμενο μιας εκλογικής ήττας και η σκέψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές δημιουργεί εκνευρισμό, που εκφράζεται καθημερινά με τοξικές επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι σίγουρο ότι στην πορεία προς τις κάλπες θα παρακολουθήσουμε πολλές σκηνές από το έργο «Πανικός από την απώλεια της εξουσίας».

Έχω υποστηρίξει πολλές φορές ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αποδοκιμαστεί και να φύγει γιατί σε ολόκληρη τη θητεία της είχε μία σειρά από μεγάλες αποτυχίες που έχουν κοστίσει ακριβά στην ελληνική κοινωνία.Οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει πολλά. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω.

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη, ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάω  την υποστήριξη για να πετύχουμε την αναγκαία πολιτική αλλαγή, να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου για να ξεκαθαρίσω κάποια ζητήματα που θεωρώ σημαντικά.

Πρώτο είναι το μήνυμα ότι «στην πολιτική δεν είναι όλοι ίδιοι». Αν οι ψηφοφόροι μας εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας είμαι βέβαιος ότι αυτό θα έχουν την ευκαιρία να το δουν στην πράξη. 

Το δεύτερο που θέλω να καταθέσω με ειλικρίνεια και εντιμότητα είναι οι ρεαλιστικές δυνατότητες μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

1.Υπάρχουν δεδομένα που δεν μπορεί να τα αλλάξει:  Το παγκόσμιο Νομισματικό σύστημα, οι Κανόνες του Διεθνούς εμπορίου, οι περιορισμοί που επιβάλλονται από την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνείς Οργανισμούς, οι διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί κ.λπ.

2.Υπάρχουν προβλήματα που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουν επειδή θα υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις: Μεταρρυθμίσεις και εξυγίανση κρατικών θεσμών, ρυθμιστικών και ελεγκτικών αρχών, αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, εποπτεία της οικονομίας, αναδιανομή εισοδημάτων κ.λπ.

3.Υπάρχουν προβλήματα που η λύση τους απαιτεί μόνο ισχυρή πολιτική βούληση: Η προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, η καταπολέμηση της ακρίβειας και η πάταξη της αισχροκέρδειας, η προστασία των δημοσίων αγαθών όπως η Υγεία, η Παιδεία το νερό κ.λπ. Σε αυτά τα ζητήματα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτήν της Νέας Δημοκρατίας απέχει  όσο η μέρα με τη νύχτα.

  Αν οι εκλογές αναδείξουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και σχηματιστεί μία προοδευτική κυβέρνηση, η επόμενη σελίδα για τη χώρα θα γραφτεί με Όραμα, Σχέδιο και Ρεαλισμό.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης