Όταν μια κοινωνία δεν προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες της: τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους περιθωριοποιημένους και τα παιδιά είναι καταδικασμένη. Reviewed by Momizat on . Τώρα, προστασία για την τρίτη ηλικία!! Όταν μια κοινωνία δεν προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες της , τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους περιθωριοποιημένους κ Τώρα, προστασία για την τρίτη ηλικία!! Όταν μια κοινωνία δεν προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες της , τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους περιθωριοποιημένους κ Rating: 0

Όταν μια κοινωνία δεν προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες της: τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους περιθωριοποιημένους και τα παιδιά είναι καταδικασμένη.

Όταν μια κοινωνία δεν προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες της: τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους περιθωριοποιημένους και τα παιδιά είναι καταδικασμένη.

Τώρα, προστασία για την τρίτη ηλικία!!

Όταν μια κοινωνία δεν προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες της , τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους περιθωριοποιημένους και τα παιδιά είναι καταδικασμένη.

Διαβάζοντας για την υπόθεση στο γηροκομείο στα Χανιά, ένιωσα θλίψη για τα βάσανα που τράβηξαν οι άνθρωποι.

Σε μία εβδομάδα στο συγκεκριμένο γηροκομείο πέθαναν 14 ηλικιωμένοι λόγω άθλιων συνθήκων διαβίωσης.

Σοκάρει ότι οι περιουσίες όσων άτυχων γερόντων πέθαιναν στον οίκο ευγηρίας στην Κρήτη κατέληγαν στο τοπικό ιερατείο και την εκκλησία.

Οι ηλικιωμένοι είμαστε εμείς σε κάποια ηλικιακή φάση, που οι σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις υποχωρούν.

Χρειάζονται μηχανισμοί προστασίας που θα ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας όλων των γηροκομείων.

Καινοτόμα είναι η πρόταση να θεσπιστεί ο Συνήγορος της Τρίτης Ηλικίας που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ηλικιωμένων.

Μια υγιής κοινωνία επενδύει στους νέους και φροντίζει τους γέροντες.

Που πήγε η ανθρωπιά μας;

Δυστυχώς η κοινωνία μας είναι άρρωστη.

Kώστας Κωστούλας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή