"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Άνεργοι 15.064 άνθρωποι στο Νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα αναλυτικά στοιχεία ανά Δήμο στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ολγα Τσούρβα, με τα Τρίκαλα να σπάνε τo ρεκορ με 15.064 ανέργους.

Ο Δήμος Τρικκαίων καταγράφει 10.418 ανέργους. Ο Δήμος Καλαμπάκας μετρά 2.527, ο Δήμος Πύλης 1.050 και ο Δήμος Φαρκαδόνας 1.069 ανέργους.

Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι μόνο οι άνεργοι, που ζουν από τα επιδόματα ανεργίας, αλλά και οι εργαζόμενοι, που λαμβάνουν μισθούς ισότιμους με τα επιδόματα ανεργίας. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν διαμορφωθεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Οι τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο δεν έχουν καταγραφεί ακόμη, λόγω της απαγόρευσης των απολύσεων από τις επιχειρήσεις που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση. Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι περισσότεροι τομείς έχουν δεχθεί πλήγμα. Οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό, που όλες τις προηγούμενες χρονιές αυτή την εποχή είχαν ήδη προσληφθεί και είχαν διαγραφεί από τα μητρώα του ΟΑΕΔ εξακολουθούν να βρίσκονται εγγεγραμμένοι.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των μακροχρόνιων ανέργων, οι οποίοι βρίσκονται εκτός εργασίας πάνω από ένα χρόνο. Αυτή η κατηγορία απαιτεί ειδική μέριμνα γιατί όσο περισσότερο μένει κάποιος εκτός εργασίας τόσο πιο δύσκολο είναι να βρει δουλειά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκλέγουμε πολιτικούς σε τοπικό και βουλευτικό επίπεδο για να λύσουν τα προβλήματα μας! Αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να μας κοροϊδεύουν με ψεύτικα λόγια ,με ψεύτικους τσακωμούς σε δημοτικά συμβούλια και στην βουλή , ικανοποιώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα ! Δημιουργούνε μεγαλύτερη ανεργία και φτώχεια , πατώντας σε δικαιολογίες όπως ο κορονοιος ή τα μνημόνια ή το χρέος των Ολυμπιακών αγώνων κτλ. Ενώ ταυτόχρονα βρίσκουν εκατομμύρια για τους επιχειρηματίες φίλους τους. Ξυπνάτε γιατί χανόμαστε…

  2. Η μόνη λύση είναι τα σωματεία των εργαζομένων να είναι δυναμικα και ενεργα. Είναι επιτακτική ανάγκη, ο κάθε εργαζόμενος να γραφτεί στο σωματείο του και να είναι πραγματικά ενεργό μέλος, να λειτουργήσει σαν αντίβαρο και σαν αντίσταση στην ασυδοσία των εργοδοτών, του κράτους και των ξεπουλημενων καθεστωτικών συνδικαλιστών.

  3. O συνδικαλισμός είναι απαραίτητος για την προστασία των εργαζομένων. Τα ακροαριστερά κινήματα στα σωματεία που εναντιώνονται τυφλά στις επενδύσεις είναι το ίδιο καταστροφικά όσο και ο κομματικός καθεστωτικός συνδικαλισμός, και τελικά μόνο την ανεργία αυξάνουν.

  4. Οι συνειδητοποιημένοι συνδικαλιστές που δυστυχώς είναι λίγοι, είναι και σφαιρικά, για ολα τα κοινωνικά, πολιτικά και οικολογικα θέματα συνειδητοποιημενοι και ευαισθητοι. Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος δεν εξαιρείται από τα καθήκοντά τους, ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες που συνυπάρχουν με άλλους συνανθρωπους. Εν αντιθέσει με ορισμένους ανεύθυνους “συμπολίτες” μας, εγωιστές, αχόρταγους, ψοφοδεεις και τελικά παράσιτα για την κοινωνία, που δεν κοιτούν πέρα από την μυτούλα τους και που πιστεύουν ότι είναι το κέντρο της γης, και επίσης ότι μετά τον επικείμενο αναπόφευκτο βιολογικό τους θάνατο, θα σταματήσει να γυρίζει η γη και να βγαίνει ο ήλιος, η κοινωνική τους δράση περιορίζεται σε σχόλια στα σάιτ και σε like στο facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης