"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Ένας οδηγός για τέλειες διακοπές στη Σαντορίνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φανταστείτε να πλέετε στα υπέροχα γαλάζια νερά του Αιγαίου και να θαυμάζετε τα κατάλευκα υπόσκαφα σπίτια της Σαντορίνης που με χάρη στολίζουν στους ηφαιστειακούς βράχους της καλντέρας. Σίγουρα μία από τις καλύτερες εμπειρίες διακοπών στην Σαντορίνη, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει μια περιήγηση με σκάφος στο πιο επιβλητικό νησί του Αιγαίου, επιτρέποντάς σας να ανακαλύψετε την κρυμμένη γοητεία αυτού του μικρού παραδείσου.

 

Τα εντυπωσιακά τοπία και η μοναδική γεωλογία της Σαντορίνης μπορεί κάποιος να τα απολαύσει και να τα θαυμάσει περισσότερο με μία βόλτα με σκάφος στην θάλασσα. Σαν βρεθείτε στο νησί ή ακόμα και από το διαδίκτυο, μπορείτε ψάχνοντας για την υπηρεσία santorini boat rental https://www.google.com/maps/place/Santorini+Boat+Rental/@36.3373181,25.4332017,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x1499cfca5b239213:0x9fc3cd1b8dfd6044!8m2!3d36.3373181!4d25.4332017 να οργανώσετε την δική σας αξέχαστη εμπειρία. Είτε θέλετε να έχετε εσείς τον έλεγχο του σκάφους, είτε προτιμάτε να έχετε την περιποίηση ενός καλού skipper, σε ένα πολυτελές γιοτ, η ενοικίαση μιας βάρκας σε αυτό το νησί είναι εύκολη αλλά πρέπει να την έχετε προβλέψει καιρό πριν. Αρκετές υπηρεσίες santorini boat rental στα Φηρά, την Περίσσα και το Ακρωτήρι προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα σκαφών, από πολυτελή καταμαράν και γιοτ μέχρι πιο ταπεινά, παραδοσιακά ψαροκάικα ή ταχύπλοα.

 

Μια επιλογή που είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες είναι η ενοικίαση ενός bareboat. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κυβερνήσετε το σκάφος μόνοι σας, με την προϋπόθεση ότι έχετε τις απαραίτητες δεξιότητες ή μία έγκυρη άδεια σκάφους. Ωστόσο, αν θέλετε απλά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον Μεσογειακό ήλιο, η ναύλωση ενός σκάφους με skipper μπορεί να είναι ιδανική για εσάς. Ένας έμπειρος καπετάνιος θα σας περιηγήσει γύρω από την Σαντορίνη και τα πέριξ νησιά ενώ εσείς θα απολαμβάνετε την εντυπωσιακή θέα στην καλντέρα.

 

Ένα ταξίδι στην Σαντορίνη μπορεί να είναι γεμάτο με αξιόλογα αξιοθέατα και εμπειρίες. Η πρώτη σας στάση θα μπορούσε να είναι το ηφαιστειογενές νησί της Νέας Καμένης. Εδώ, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι τον κρατήρα που είναι ακόμα ενεργός και να γνωρίσετε το ηφαιστειακό παρελθόν του νησιού. Μια βουτιά στις ζεστές ιαματικές πηγές δίπλα στην Παλαιά Καμένη είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε. Αυτό το μοναδικό σημείο είναι ένα φυσικό σπα που προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες τον χρόνο και που έρχονται προκειμένου να απολαύσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία μπάνιου στα ηφαιστειακά νερά με πλούσια μεταλλικά στοιχεία, που προσφέρουν θεραπευτικές ιδιότητες.

 

Καθώς συνεχίζετε την κρουαζιέρα σας, η νότια ακτή της Σαντορίνης αποκαλύπτει τις ξεχωριστές Κόκκινες και Λευκές παραλίες του νησιού. Η Κόκκινη Παραλία, έχει πάρει το όνομά της από τους βράχους και τις αμμουδιές της που έχουν το χρώμα της σκουριάς, είναι ένα εκπληκτικό σκηνικό για κολύμπι. Εν τω μεταξύ, η Λευκή Παραλία που είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα, προσφέρει απομόνωση και ηρεμία.

 

Ένα ταξίδι ιστιοπλοΐας στη Σαντορίνη είναι ελλιπές χωρίς να δείτε το παγκοσμίου φήμης ηλιοβασίλεμα του νησιού από τη θάλασσα. Πολλές υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών santorini boat rental  προσφέρουν κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο δείπνο εν πλω. Καθώς κάνετε βόλτα στην καρδιά της καλντέρας, με το φώς του ήλιου να ζωγραφίζει τον ουρανό σε πορτοκαλί και ροζ αποχρώσεις, θα καταλάβετε γιατί τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης είναι μοναδικής ομορφιάς.

 

Πριν σχεδιάσετε την τέλεια εμπειρία ενοικίασης σκαφών, θυμηθείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, ειδικά την περίοδο αιχμής. Βεβαιωθείτε ότι το σκάφος σας συνοδεύεται από τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και έχετε λάβει όλες τις οδηγίες. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την πρόγνωση του καιρού και να προετοιμαστείτε αναλόγως – το Αιγαίο, αν και συνήθως είναι ήρεμο το καλοκαίρι, μπορεί μερικές φορές ο καιρός να είναι απρόβλεπτος.

 

Πριν αποχωρήσετε από το νησί, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την πολυσύχναστη πόλη των Φηρών, το μαγευτικό χωριό της Οίας και την ιστορική τοποθεσία του Ακρωτηρίου. Τέλος, προσπαθήστε να γευτείτε τις υπέροχες τοπικές λιχουδιές και τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης, γεμίζοντας το ταξίδι σας με ωραίες γευστικές αναμνήσεις που θα σας μείνουν αναλλοίωτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης