"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Ακόμα ένας θρίαμβος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καλά τώρα υπάρχει ακόμα κάποιος που πιστεύει πως μας νοιάζει ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ ή στη Ν.Δ. ή αν ο Τσίπρας θα κρατήσει το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ή αν τον Κυριάκο τον κρατήσουν αρχηγό και μετά την εκλογική του αποτυχία;

Ή να πιστεύει πως ο τόπος χρειάζεται μια “νέα αλλαγή” που θα έρθει με την ανακύκλωση χρησιμοποιημενων υλικών;

Αν δούμε με νηφαλιοτητα την σκληρή μας καθημερινότητα και προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι επιδιώκει ο καθένας από τους εν δυνάμει πολιτικούς μας, το πιθανότερο που μπορεί να προκύψει είναι ένας μεγάλος θυμός και μία αυθόρμητη βρισιά.

Μόνο κάποιον ανεγκέφαλο μπορεί να ενδιαφέρει, ποιος θα βγει πρόεδρος κόμματος, όταν η ζωή μας γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Καθημερινά πληρώνουμε ασταμάτητα και μόλις πάμε να ξεμπλοκάρουμε από το ένα, έρχεται καπάκι το επόμενο… Από αυτά που εισπράττουμε, τίποτε δεν είναι δικό μας… Απλοί διαχειριστές ξένου χρήματος καταντήσαμε.

Μόλις πιάσουμε χρήματα στο χέρι, πρέπει αμέσως να τα δώσουμε… Λες και μας κυνηγάει η κατάρα… Και έχεις και τους “Κυριακιστας” να μιλάνε για ανάπτυξη… με την βενζίνη και τα καύσιμα να πιάνουν άνετα θέση ψηλού σε ομάδα μπάσκετ…(1.70 και πάει προς 1,80 ίσως 1,90 και πάνω…).

Μέχρι πέρυσι ανάβαμε και κανένα ηλεκτρικό να ενισχύσουμε τη θέρμανση… Φέτος με τις αυξήσεις του ηλεκτρικού μάλλον κομμένο κι αυτό. Καλοριφέρ δύσκολα να ανάψει… Τα τζάκια και οι ξυλοσόμπες μείναμε….

Αλλά αυτά είναι προνόμια για μας τους ανθρώπους των χωριών.

Έτσι το μόνο που μένει είναι το τύλιγμα μέσα στο πάπλωμα.

Κατά τα άλλα μερικοί ονειρεύονται την “επιστροφή” αγνοώντας ό,τι: Δεν μπορείς να κοιτάζεις το μέλλον κατάματα και ταυτόχρονα να προσπαθείς να κλείσεις ανοιχτούς λογαριασμούς του παρελθόντος.

Δεν μπορείς να επιδιώκεις την ηγεσία μιας παράταξης ή μιας ολόκληρης χώρας με σκοπό να κτίσεις το αύριο και ταυτόχρονα να επιζητάς δικαίωση για το χθες.

Απλή υπενθύμιση: “Ο θρίαμβος ή η συντριβή είναι μόνο στιγμές”…

Ηλίας Καραμάνος :    “Κάποιος να μας ενημερώσει…” –
Ηλίας Καραμάνος

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης