"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Απειλεί με μηνήσεις η Κατερίνα Παπακώστα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Mε αφορμή δημοσίευμα της TrikkiPress με τίτλο “Γιατί κ. Παπακώστα, γιατί;”, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έστειλε το παρακάτω κείμενο :

Συνήθεις ύποπτοι και μη, της τοπικής κοινωνίας των Τρικάλων, αρέσκονται στην αυτοπροβολή τους διαμέσου μίας αήθους, αναίτιας και αβάσιμης λασπολογίας, την οποία βαφτίζουν «πολιτική κριτική».

Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς αφορμή και με μόνο στόχο να διεκδικήσουν συχνά τα 15’’ της δημοσιότητας που τους αναλογούν, εκμεταλλεύονται το έργο και την προσπάθεια ενός πολιτικού προσώπου, που με ήθος, αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης επιτελεί αδιάκοπα επί πέντε πλέον έτη, το καθήκον που ο τρικαλινός λαός με την ψήφο του, του ανέθεσε .

Και είναι τουλάχιστον θλιβερή, η έλλειψη στοιχειώδους ηθικής από μέρους τους, όταν ως πρόφαση για την εμπαθή επίθεσή τους, χρησιμοποιούν την δήθεν υπέρμετρη ευαισθησία τους απέναντι σε ένα τραγικό συμβάν, προσπαθώντας να πείσουν πως θρηνούν, αγωνιούν  και επιθυμούν πιο πολύ ακόμα κι απ’τα τραγικότερα πρόσωπα όλων, αυτά των συγγενών των θυμάτων, την δικαίωση των ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη.

Σε μία θεσμοθετημένη δημοκρατική διαδικασία, που βασίζεται σε αναγνωρισμένα ήθη και κανόνες, και έχει ως στόχο να διαλευκάνει τα αίτια ενός τραγικού δυστυχήματος, δεν χωρούν εκρήξεις τοξικότητας. Κανένας θεατής, που από την άνεση της πολυθρόνας του, παρακολουθεί το απαιτητικό έργο μίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η οποία δίνει λόγο σε όλες ανεξαιρέτως τις φωνές, προκειμένου να διερευνήσουν, να τοποθετηθούν και να φωτίσουν τις συνθήκες που προκάλεσαν τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, δεν μπορεί να κατακρίνει, χωρίς κανένα μάλιστα έρεισμα και αφορμή, τον ρόλο που ο καθένας και η καθεμία από εμάς, ως εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, επιτελούμε από όποια θέση οριστεί να το πράξουμε. Κυρίως, όταν η κριτική που ασκεί εκφεύγει των αυστηρών πολιτικών ορίων,  και προσβάλει την προσωπικότητα και την υπόληψη μας.

Οποιαδήποτε ανήθικη επίθεση επιχειρείται για λόγους εμπάθειας, αντιπάθειας, πολιτικής ή άλλης σκοπιμότητας, και δη, σε βάρος όχι μόνο του ίδιου του πολιτικού προσώπου, αλλά και της οικογένειας αυτού, θεωρείται τουλάχιστον ανάρμοστη και χυδαία.

Γι’αυτό, όπως τοποθετήθηκα κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, απέναντι στα δημοσιεύματα που αφορούσαν τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Μαρκόπουλο και την οικογένεια του, έτσι και σήμερα, με αφορμή δημοσίευμα που επιτίθεται προσωπικά σε εμένα, τοποθετούμαι απέναντι σε οποιονδήποτε, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την θέση και το έργο που επιτελώ ως εκλεγμένη εκπρόσωπος του νομού Τρικάλων, αναλαμβάνοντας ποικίλες αρμοδιότητες και ρόλους εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θίγει το ήθος, την προσωπικότητα, την τιμή και την αξιοπρέπεια την δική μου ή των οικείων μου, ή αναπαράγει καθ’οιονδήποτε τρόπο συκοφαντικά δημοσιεύματα που με αφορούν.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής πίστης και θέλησης όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι σε όποια προσβολή ή επίθεση δέχτηκα επί προσωπικού, σεβόμενη τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, αλλά και όλους όσοι με στήριξαν, πριν προβώ σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω σε κάθε κακοπροαίρετο που αρέσκεται στη λασπολογία, πως μόνο με τη λάσπη δεν έχτισε ποτέ κανείς.

Η απάντησή μου στο εξής θα είναι η μηδαμινή ανοχή και η παραπομπή των υπευθύνων στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, που τιμώ και υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια.

 

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω μερικά γεγονότα να αναφέρω, μήπως και ξελαμπικάρει κάπως η θλιβερή μνήμη σου.
    Συνέβησαν ή όχι αυτά, και τι ακριβώς κάνετε ευαίσθητη και μυγιάγκιχτη κατά τα άλλα.
    Αλήθεια τι νομίζεις ότι κάνεις απηλώντας;
    Σκοτώθηκαν ή όχι τόσοι άνθρωποι επί κυβερνήσεως ΝΔ;
    Πήρατε ποτέ μέτρα, ή κλαψουρίζεις και εκβιάζεις;

    Συγκεκριμένα:
    -τον Αύγουστο του 2020, είχε εκτροχιαστεί προαστιακή αμαξοστοιχία στο Αίγιο.

    -τον Οκτώβριο του 2020, είχε εκτροχιαστεί επίσης προαστιακή αμαξοστοιχία στη Σφενδάλη, κοντά στη Μαλακάσα.

    -τον Ιανουάριο του 2021 είχε εκτροχιαστεί τρένο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

    -τον Φεβρουάριο του 2021, είχε εκτροχιαστεί άλλο τρένο στις Αχαρνές.

    -τον Αύγουστο του 2021, είχε σημειωθεί σύγκρουση επιβατικού τρένου με μηχανήματα γραμμής στον Δομοκό.

    -τον ίδιο μήνα είχε εκτροχιαστεί άλλο τρένο στη Λευκοθέα Σερρών.

    -τον Οκτώβριο του 2021, είχε εκτροχιαστεί τρένο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

    -τον Οκτώβριο του 2021 επίσης είχε εκτροχιαστεί τρένο έξω από την Πάτρα.

  2. ΑΝ ήσουν σωστή αυτή τη στιγμή θα σε απασχολούσε αποκλειστικά και μόνο αυτή η σοβαρότατη δίκη.
    ΑΝ ήσουν άμεμπτη δεν θα σε απασχολούσε όποια κριτική, μιας και και έχεις δεχτεί άπειρες.
    Αλλά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΗ και το γνωρίζεις και για αυτό και οι απειλές.

    • Μια χαρα σωστη ειναι και απ οτι βλεπεις δεν ασχολειται αυτη αλλα οι αλλοι μ αυτη Ειδες να κανει καποια δηλωση οσον αφορα την εξεταστικη? Η κριτικη εχει ορια φιλε μου και οχι να ειναι και πρεπει να ειναι με παραδειγματα και οχι με λασπη

  3. Θα μπορούσατε ΑΠΛΑ να απαντήσετε στα ερωτήματα ή να αντιπαραθέσετε τις θέσεις σας και τις απόψεις σας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα και όχι να στέλνετε επιστολές με απειλές και προσπάθεια φίμωσης της όποιας ενυπόγραφης άποψης και ερώτησης.
    Στόχος σας να είναι τώρα να τιμήσετε και να υπηρετήσετε τη δικαιοσύνη για τις 57 ψυχές που χάθηκαν, αν θέλετε να λέγεστε πρώτα άνθρωπος και μετά νομικός.

  4. Κυρία Παπακώστα θα πρέπει να ξέρετε ή έστω να καταλάβετε ότι, ως δημόσιο πρόσωπο, είστε υποχρεωμένη να δέχεστε ακόμα και την πιο οξεία κριτική.
    Και επειδή έχετε την δυνατότητα να απαντάτε, οι απειλές για μηνύσεις και αγωγές δεν έχουν θέση. Αποσκοπούν μόνο στον εκφοβισμό.
    Κυρία Παπακώστα, οι πολιτικοί δεν κάνουν μηνύσεις και αγωγές, δίνουν απαντήσεις.

    • Κριτικη ναι φιλε μου οχι ομως λασπη…. εχει διαφορα… Γιατι εγω τον μονο πολιτικο αυτη την στιγμη να δινει αγωνες για την πολη ειναι μονο η Κυρια Παπακωστα και εχει βοηθησει παρα πολλους ανθρωπους μεχρι σημερα

  5. Και πολύ καλά θα κάνετε κύρια Παπακώστα!! Δεν βλέπω να κάνουν επίθεση σε κάποιον άλλον βουλευτή όλα αυτά τα χρόνια που είστε εκλεγμένη! Έχουν Βλέπετε λυσσάξει….εσείς δεν είστε από τζάκι και τους χαλάτε την σούπα….. Εσείς όμως έχετε τον απλό κόσμο που σας στηρίζει…. και θα είναι μαζί σας όλο και περισσότερο…. Συνεχίστε έτσι και μην ακούτε τίποτε Είστε δύναμη από μόνη σάς

    • Επειδή ακριβώς δεν είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, δεν είναι στην πρώτη γραμμή και φαίνεται αυτό, ας κάνει ότι της έχει ανατεθεί σεμνά, ταπεινά και με σοβαρότητα, αλλά δεν…
      Επιλέγει να προβληθεί και να εκτεθεί για λάθος λόγους.
      Μηνύσεις, απειλές και φίμωση όταν συμμετέχεις σε μια επιτροπή για μια τέτοια δίκη, είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτα, ανεξήγητα.
      Ας απαντήσει με τη στάση της, με τις ερωτήσεις της, με την αλήθεια της ως άνθρωπος και ως νομικός στη δίκη αυτή.
      Με τα υπόλοιπα απλά εκτίθεται.
      Και ξέρετε με τις παρατηρήσεις κάποιοι διορθώνονται… κάποιοι άλλοι όχι.

  6. Χτυπούνε εκεί που δεν μπορούν να γλείψουν. Και επειδή ποτέ η κα Παπακώστα δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν να την κατηγορήσουν, να την καταδικάσουν αλλά πάντα απαντάει με τα έργα, τις πράξεις και τη σεμνή στάση κάποιοι φαίνεται ότι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία για ακόμα μια φορά. Δεν πειράζει όμως. Εμείς ξέρουμε τι κοινοβουλευτικούς έχουμε. Κάποιους εξαφανισμένους και άχρηστους και κάποιους χρήσιμους και διεκδικητικούς. Άντε γεια μας!

    • Αυτό φοβάμαι. την σιγουριά σας και τη γνώση σας για τους άξιους πολιτικούς της περιοχής μας. Το άσχημο είναι ότι τους έχουμε κι εμείς που δεν τους ψηφίσαμε.
      Και δεν λέω αλλά γιατί μάλλον το 41τακατο στο νομό Τρικάλων θα γίνει 71τακατο.
      Μα τι ζούμε??? Έλεος εν έτει 2024….

  7. χαχαχα μηνύσεις !!!! λέει!! ε λέει επίσης, δεν κάνω και τίποτα , γιατί είμαι, λέει και πολύ πιστή, συμπληρώνουμε τη νομοθεσία που υπήρχε!!! χαχα. Καλά μετά να πάει να προσκυνήσει στα Μετέωρα. ΑΑΑ και μετά να περάσει να συμπαρασταθεί και στις οικογένεειες στο Καστράκι

  8. Τρικαλινέ ή «Λεπίδα» ή «Τι μας λες» ή «Άλλη Άποψη» ή «Έξω από τα δόντια» πως αντικρίζεις τον καθρέφτη και δεν σπάει;

  9. Απειλείτε με μηνύσεις εσείς που χωρίς καθόλου ντροπή και τύψεις συμμετέχετε στην επιτροπή παρωδία!!! ενώ γνωρίζετε πολύ καλά την τύχη και έκβαση των δικών μας μηνύσεων κατά των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ των ΤΕΜΠΩΝ..

  10. Βασιλικότερη του Βασιλέως όπως πάντα η κυρία Παπακώστα.
    Έτσι και τον αποκλεισμό με τα χιόνια στην Αττική Οδό ήθελε να τρέξουν ορδές αστυνομικών να βάλουν πρόστιμα στους οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες!
    Έτσι “ξέχασε” να καλέσει και τον Πέτσα στην ” λίστα Πέτσα” όταν προέδρευε στην επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε το θέμα.

  11. Θέλετε πολιτικούς λαμογια να πληρώνουν για να γίνονται βουλευτές κ να κάνουνε μπίζνες, αυτούς Θέλετε. Σας πειράζει η Παπακώστα που ασχολείται και τρέχει να κάνει δομές ψυχικής υγείας δομές αλτσχαιμερ, άνοιας, πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Αναβάθμιση ασφαλείας Τρικάλων, ασθενοφόρο στο κ.υ.καλαμπακας που δέκα χρόνια δεν κατάφερε κανένας να το λύσει, και άλλα πολλά που για κάποιους είναι ψιλά γράμματα… αλλά θέλετε λαμογιο για να κάνετε τις δουλειές βρώμικα να πληρώνουν τα παπαγαλάκια για να τους γλύφουν όλη μέρα…

    • Δεν γνωρίζω για τα έργα που αναφέρετε ότι έκανε η εν λόγω κυρία, οπότε δεν θα την κρίνω για αυτά. Γνωρίζω όμως, επειδή τυγχάνει να παρακολουθώ την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, ότι σίγουρα η συμπεριφορά της δεν αρμόζει σε βουλευτή που υποτίθεται εκπροσωπεί τη δημοκρατία. Για μοναρχία καλά τα πάει…
      Και από πότε είναι ποινικά μεμπτό το να κρίνει και να σκέφτεται κανείς ελεύθερα??? Αν δεν αντέχουν στην κριτική, ας φύγουν από εκεί που είναι ή ας κάνουν κάτι να αποδείξουν ότι η κριτική που τους ασκήθηκε είναι άδικη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης