"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Αφαίρεση tattoo: 3 + 1 πληροφορίες που θα ήθελες να ξέρεις πριν το δοκιμάσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ακόμη θυμάσαι τον ενθουσιασμό σου όταν αποφάσισες να κάνεις τατουάζ και επέλεξες ένα σχέδιο μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία, που πίστευες ότι θα ήθελες να έχεις για πάντα πάνω στο σώμα σου. Ωστόσο οι καταστάσεις άλλαξαν και εσύ μετάνιωσες την επιλογή σου. Και τώρα τι γίνεται; Είσαι αναγκασμένος/η να ζήσεις με αυτό; Φυσικά και όχι! Διάβασε παρακάτω πέντε πληροφορίες που θα ήθελες να ξέρεις πριν κάνεις αφαίρεση tattoo και ξεκίνα την αναζήτηση για να βρεις το εξειδικευμένο κέντρο αφαίρεσης τατουάζ που θα εμπιστευτείς.

  • Η αφαίρεση tattoo γίνεται με laser

Αν διερωτάσαι πως θα μπορέσεις να απαλλαγείς από το τατουάζ που αποδείχθηκε μια παρορμητική απόφαση, η απάντηση είναι με την μέθοδο του λέιζερ. Αναζήτησε ένα κέντρο ή ιατρείο που να διαθέτει μηχανήματα λέιζερ υψηλής τεχνολογίας, τα οποία θα καταφέρουν να καταστρέψουν τους κόκκους της χρωστικής ουσίας του τατουάζ. Οι κατεστραμμένοι κόκκοι θα αποβληθούν στην συνέχεια από τον οργανισμό σου και εσύ θα μπορέσεις να ξεφορτωθείς αυτό το τατουάζ που δεν μπορείς άλλο να βλέπεις πάνω σου.

  • Η διαδικασία δεν είναι ανώδυνη

Ίσως περιμένεις ότι η αφαίρεση tattoo με λέιζερ είναι μια ανώδυνη διαδικασία, ωστόσο κάνεις λάθος. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/η ότι η διαδικασία αυτή δεν θα είναι ευχάριστη και αναλόγως με το σημείο και την έκταση του τατουάζ μπορεί να πονέσεις αρκετά. Αν δεν έχεις μεγάλη αντοχή στον πόνο, η συμβουλή μας είναι να ζητήσεις από τον ιατρό να εφαρμόσει κάποια αναισθητική κρέμα τοπικά, μια ώρα περίπου πριν την διαδικασία.

  • Μια συνεδρία δεν είναι αρκετή

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αφαίρεσης ενός τατουάζ θα πρέπει να ξέρεις ότι απαιτείται αρκετός χρόνος και να είσαι προετοιμασμένος/η για αυτό. Αναλόγως με την έκταση και το σημείο που έχει γίνει το τατουάζ μπορεί να χρειαστεί διαφορετικός αριθμός συνεδριών, ενώ μεταξύ των συνεδριών θα πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Επίσης, θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι ακόμη και μετά από πολλές συνεδρίες τα πολύ μεγάλα σε έκταση τατουάζ μπορεί να μην αφαιρεθούν εντελώς.

  • Μετά την αφαίρεση το δέρμα σου έχει αυξημένη ευαισθησία

Μετά από κάθε συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ το δέρμα έχει υποστεί μια ταλαιπωρία και παρουσιάζει αυξημένη ευαισθησία. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσεις την επιδερμίδα σου και κυρίως το σημείο που βρισκόταν το τατουάζ, σαν να έχεις μια ανοιχτή πληγή. Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο, μην κάνεις μπάνιο με πολύ ζεστό νερό και αν πρέπει να εκτεθείς στον ήλιο φρόντισε τουλάχιστον να φορέσεις αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης