"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.7 C
Trikala

Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφαρμογές, ‘Ανθρωπος και Προκλήσεις του Μέλλοντος» είναι το θέμα της εσπερίδας που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία του Ομίλου Συνεύρεσης Ιδεών ΕΑΝΟΣ και στην οποία μέλη της επιστημονικής κοινότητας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρουσίασαν τη δυναμική και τις προοπτικές της, το πως επηρεάζει την καθημερινότητά μας, τις προκλήσεις και τη δημιουργία δικλείδων ασφαλείας για την ελαχιστοποίηση των εν δυνάμει κινδύνων που ελλοχεύουν από τη ραγδαία ανάπτυξή της.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου με εξ αποστάσεως σύνδεση σκιαγράφησε το «τεράστιο άλμα» της Ελλάδας την τελευταία πενταετία στον ψηφιακό μετασχηματισμό και αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο σε μία προσπάθεια θωράκισης των χωρών σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας.
Αναφερόμενος στο προς δημοσίευση νομοθετικό πλαίσιο της Ευρώπης του οποίου έπεται η δημιουργία από την κάθε χώρα της δικής της ρυθμιστικής Αρχής θεμάτων τεχνητής νοημοσύνης, σημείωσε την πρόσφατη έγκριση από τη Βουλή του κανονισμού περί τεχνητής νοημοσύνης που κατοχυρώνει την ασφάλεια των χρηστών και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενισχύοντας την καινοτομία. Σημείωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράξει τεχνητή νοημοσύνη καθώς όπως είπε διαθέτει το επιστημονικό δυναμικό -το 11% των κορυφαίων επιστημόνων στην τεχνητή νοημοσύνη έχουν αποφοιτήσει από ελληνικά πανεπιστήμια-, δημιουργούνται οι υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση. Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για την σημασία της διαφύλαξης του ανθρώπινου παράγοντα που θα επιτευχθεί μέσω της συνεχιζόμενης επένδυσης στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην ενσυναίσθηση. «Αυτό που δεν πρόκειται ποτέ να κάνει η τεχνολογία είναι να καταλάβει κάτι πέρα και πάνω από τη λογική. Αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στα σχολεία μας, στην οικογένειά μας, στην παιδεία μας. Να δημιουργήσουμε ανθρώπους που δεν θα νιώθουν ως μηχανές που θα μπορούν να κρίνουν μόνο όσα βλέπουν μπροστά τους», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι την εκδήλωση την οποία χαιρέτισε και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς συνδιοργάνωσαν ο Ροταριανός Όμιλος Αλεξανδρούπολης και η Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν τη χρειαζόμαστε, σύντροφε Υπουργέ την τεχνητή νοημοσύνη. Διαθέτουμε μπόλικη, ζωντανή μάλιστα, εντοπίως. Παράδειγμα τα τρολλάκια που εντρυφούν στην παρούσα ιστοσελίδα. Εάν θέλεις, ρωτάς αυτούς και μαθαίνεις τα πάντα. Για την οικονομία π.χ. (ΣΔΙΤ, αουτσόρσινγκ) για σήραγγες της Εγνατία Οδού (βαρειά -sic- συντήρηση), για πλημμύρες (ζήτωσαν οι Ολλανδοί), για γεωργία (κάτω το βαμβάκι), για ενέργεια (παντού αιολικά και φωτοβολταϊκά), για, για…
    ΥΓ. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα: θαυμάζουν τον Πάγκαλο και το γνωστότατο (ειδικά στη νεολαία) Τάκη Λαζαρίδη, αναπαράγοντας τους, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
    Απορία ψάλτου: Τι άραγε σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα αυτών των ανθρώπων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης