"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τις ακροάσεις όσων σχετίζονται με τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις με 142 υπέρ από σύσσωμη την αντιπολίτευση έναντι 157 “παρών” από τη ΝΔ.

Την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει η Επιτροπή όπου θα μιλήσουν όλοι όσοισχετίζονται με τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας από την έδρα της Ολομέλειας.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει ζητηθεί με προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ) θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 31/8, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου μεταξύ του υπόλοιπου προγραμματισμού των εργασιών της Βουλής, θα αποφασιστεί και η διαδικασία της συνεδρίασης προκειμένου να τηρηθούν όσα προβλέπει ο ΚτΒ περί της μυστικότητας των συνεδριάσεων όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Την Πέμπτη η συνεδρίαση Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμων και Διαφάνειας θα εμφανιστούν:

– Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης.

– Ο καθαιρεθείς διοικητής της ΕΥΠ κ. Παναγιώτης Κοντολέων.

– Η αρμόδια για την ΕΥΠ Εισαγγελέας Εφετών κ. Βασιλική Βλάχου.

– Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.

Τα πρόσωπα που θα τοποθετήσει η Νέα Δημοκρατία στην εξεταστική επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, προτεινόμενος για τη θέση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής είναι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε σημαντικές θέσεις και ρόλους της Επιτροπής η κυβέρνηση επέλεξε τους Δημήτρη Μαρκόπουλο, Δημήτρη Καιρίδη, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Κώστα Καραγκούνη, Στάθη Κωνσταντινίδη και Μακάριο Λαζαρίδη.

Αλλαγή εκλογικού νόμου ζητούν Μπακογιάννη και Χαρακόπουλος
Σήμερα οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μάξιμος Χαρακόπουλος τοποθετήθηκαν δημόσια και έθεσαν ζήτημα αλλαγης του εκλογικού νόμου, με την κα Μπακογιάννη να υποστηρίζει πως τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τους απασχολεί το θέμα της σταθερότητας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε ξεκάθαρο πως δεν θα κάνει «παιχνίδι» με τους θεσμούς, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να σημειωθούν αλλαγές σε αυτές τις διαδικασίες.

Έλεγχοι σε ΕΥΠ και ΕΛΑΣ. από την ΑΔΑΕ

Στη διεξαγωγή ελέγχων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΑΕΕΒ) και τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΔΑΠ), προχωρά η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), όπως η ίδια η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε. Οι έλεγχοι ξεκινούν, μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η απόφαση για τη διεξαγωγή τους ελήφθη ομόφωνα από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Αναλυτικά, στο σχετικό δελτίο Τύπου το οποίο η ΑΔΑΕ εξέδωσε αναφέρει τα εξής: «Η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα, 29 Αυγούστου 2022, τη διεξαγωγή ελέγχων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στις ακόλουθες υπηρεσίες: Εθνική Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΑΕΕΒ) και Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΔΑΠ)».

πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης