"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων – Εμπνεόμαστε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και δυναμώνουμε τον αγώνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα η τιμητική εκδήλωση για τη ματωβαμμένη επέτειο του Πολυτεχνείου που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, Εργατικά σωματεία και Μαζικοί φορείς, όπου επισημάνθηκε το επίκαιρο και αδικαίωτο των μηνυμάτων του ξεσηκωμού του 1973.


Η εκδήλωση είχε ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς – όπως ανέφεραν οι ομιλητές – και τη μετατροπή της σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, δίνοντας τη γη και τον αέρα της Θεσσαλίας να γίνει «πεδίο βολής» για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Τονίστηκε ότι μόνο μ’ ένα τέτοιο μήνυμα τιμάται ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο, αφού στις πύλες του δέσποζαν τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», αναδεικνύοντας τον υπαίτιο για την επιβολή της δικτατορίας.


Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Κίμωνας Γρηγορίου εκ μέρους του φοιτητικού συλλόγου ΤΕΦΑΑ και η Κων/να Παππή εκ μέρους του του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων αντίστοιχα ενώ μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα επιμελήθηκαν εκ μέρους του Παραρτήματος Τρικάλων του ΠΜΣ ο Παναγιώτης Μαγγλάρας και η Λιάνα Μήνια. 


Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε εκ μερους της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων ο Λάζαρος Τσουμένης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης