"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.2 C
Trikala

Εργαστήριο χάλκινων πνευστών μουσικών οργάνων από τον «Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 sillogos

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 o «Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων» διοργάνωσε, στον χώρο της Δωροθέας Σχολής, εργαστήριο (workshop) χάλκινων πνευστών οργάνων με τον καταξιωμένο Τρικαλινό Διπλωματούχο  στο κόρνο  κ. Νίκο Πέτσα.

Το εργαστήριο απευθυνόταν κατά κύριο λόγο στα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, με σκοπό την περαιτέρω κατάρτισή τους σε τεχνικό και ερμηνευτικό επίπεδο.

Ο Νίκος Πέτσας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τεχνική της αναπνοής, του ήχου και γενικότερα της μουσικής αντίληψης, επισημαίνοντας έννοιες της ορθοσωμικής και δίνοντας έμφαση στη  σωστή επαφή του μουσικού με το χάλκινο μουσικό όργανο.

Στο β’ μέρος του εργαστηρίου η υποψήφια για Δίπλωμα Κόρνου κα Νέλλη Χολέβα ερμήνευσε μουσικά κομμάτια, του προς εξέταση προγράμματός της, των Dvorzak, R. Strauss, Hindemith, με συνοδεία της κας Ευαγγελίας Αργυροπούλου στο πιάνο.

Εμφάνιση ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΕΤΣΑ 2.jpg

Την παρουσίαση έκλεισε ο Νίκος Πέτσας παίζοντας μέρος από το Κοντσέρτο για Κόρνο Op. 94 του Camille Saint-Saens.

Για μία ακόμη φορά ο «Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων», που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2014, πρωτοπορεί και διοργανώνει σημαντικές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την ενίσχυση του δυναμικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής της πόλης μας και την προώθηση και ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Είναι ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον Σύλλογο όσο και για τη Φιλαρμονική η πραγματοποίηση του εργαστηρίου αυτού από τον διπλωματούχο στο κόρνο Νίκο Πέτσα, ο οποίος ξεκίνησε την πετυχημένη σταδιοδρομία του από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων.

Το εργαστήριο μεταξύ άλλων παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Βασιλένα Μητσιάδη, ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων» κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, καθώς και ο τενόρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  κ. Δημήτρης Σιγαλός.

Ο Νίκος Πέτσας γεννήθηκε στα Τρίκαλα και σε μικρή ηλικία γράφτηκε στη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων με τον τότε αρχιμουσικό Παναγιώτη Σφαέλο. Σπούδασε στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Ευάγγελο Σκούρα. Παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης τεχνικής στο Malmoe της Σουηδίας με τον Henry Hallen. Επίσης, μελέτησε με τους Francis Orvall και Hector McDonald. Ως καθηγητής μουσικής διδάσκει κόρνο στο «Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας».  Έχει εργαστεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και είναι μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου «Αρμονία» και της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων.

 

Με τιμή,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης