"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Η Εφορία Αρχαιοτήτων και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για τη γέφυρα Σαρακίνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

‘Αμεση ήταν η αντίδραση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με αφορμή το δημοσίευμα της TrikkiPress με τίτλο  “Ξέχασαν το ιστορικό γεφύρι της Σαρακίνας και αυτό περιμένει περήφανο και βαθιά πληγωμένο”. 

Κρυσταλία Μαντζανά προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν.Τρικάλων: 

Δεν ξεχάσαμε ποτέ τη γέφυρα Σαρακίνας αντίθετα από μετά τον daniel είναι από το πρώτο μέλημα μας καθώς στην περιοχή ήταν το μόνο μνημείο που λαβωθηκε σε τέτοια έκταση

Η εφορεία αρχαιοτήτων Τρικάλων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με to υπουργείο Πολιτισμού και τον δήμο Μετεωρων προκειμένου να εξευρεθεί χρηματοδότηση για τη σύνταξη απαραίτητων και εξειδικευμένων μελετών καθώς πρόκειται για ανάταξη του τμήματος της γέφυρας που έπεσε.

Χρειαζεται αρχιτεκτονική και μελέτη ανάταξης Γεωτεχνική στατική και υδραυλική μελέτη.απο τα πλέον δύσκολα και απαιτητικά έργα που μας απασχολεί καθως χρειάζεται ειδικό χειρισμό που θα καταστήσει στη θέση του με νέα υλικά τμήματα μιας από της πιο σημαντικές γέφυρες της Δ. Θεσσαλιας του 16ου Θυμίζουμε ότι είναι έργο του Αγίου Βησσαρίωνα του λεγόμενου γεφυροποιου που την ο ίδιος την ίδια εποχή έκτισε τη γέφυρα του Πορταικου και Κορακου.

Eπίσης στελέχη από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, επισημαίνουν : 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΑΡΑΚΙΝΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΣΥΝΤΑΣΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ . Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σωστή η ανάταξη του τμήματος που έπεσε.

    Αλλά μαζί με το μεγάλο τόξο του γεφυριού θα ήταν καλύτερο να ανακατασκευαστούν και τα άλλα δύο τόξα που είχανε καταρρεύσει σε παλαιότερη εποχή και αντικαταστάθηκαν από αυτό το τμήμα της γέφυρας χωρίς τόξα, το οποίο φαίνεται σαν παραφωνία στην συνολική εικόνα της γέφυρας.

    Είναι ευκαιρία μια ανακατασκευή τους να αποκαταστήσει την πλήρη αρχική μορφή του γεφυριού της Σαρακίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης