"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Η φορολόγηση αγροτών μπορεί να μπλοκάρει την ψήφιση των δεύτερων προαπαιτούμενων

lafarm

Σχετικά άρθρα

kardasi_aa

 

Οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών έχουν προκαλέσει την αντίδραση σημαντικού κομματιού των βουλευτών της Ν.Δ., αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν υπερψηφίσει τα πρώτα προαπαιτούμενα. Γι’ αυτόν το λόγο και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως γίνεται διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε να αφαιρεθεί αυτό το μέτρο από τα προαπαιτούμενα που ψηφίζονται την Τετάρτη.

Το θέμα έχει ήδη τεθεί στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τη Δευτέρα θα λάβει χώρα νέα σύσκεψη στελεχών της ΝΔ για το αγροτικό και θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον κ. Μεϊμαράκη.

VOULI  A

Με δεδομένο ότι οι βουλευτές της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται και πάλι να καταψηφίσουν τα μέτρα, τυχόν εκροές από τις 76 ψήφους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ είναι πιθανό να φέρουν καταψήφιση των προαπαιτούμενων.

Οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους αγρότες δεν αποκλείεται να αυξήσουν τις απώλειες και από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με του «Financial Times», μάλιστα, να μεταδίδουν πως τέσσερις βουλευτές που προέρχονται από αγροτικές περιοχές και ψήφισαν «Ναι» για το πρώτο πολυνομοσχέδιο μπορεί τώρα να ενταχθούν στους κόλπους των διαφωνούντων.

Μετά από τα 38 «Όχι» και «Παρών» που μείωσαν την κυβερνητική πλειοψηφία στην ψήφιση των πρώτων μέτρων, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ανησυχία ότι τυχόν αύξηση του αριθμού των «ανταρτών» θα μπορούσε να ρίξει τη δύναμη της συμπολίτευσης κάτω από το συμβολικό όριο των 120 εδρών, που βάσει του Συντάγματος είναι το όριο για ψήφο ανοχής.

Τυχόν απώλεια του ορίου των 120 εδρών θα μπορούσε να δρομολογήσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη διαμηνύσει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι δύσκολο για τον ίδιο να υπηρετεί ως πρωθυπουργός όταν δεν απολαμβάνει τη στήριξη των βουλευτών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης