"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Κυρία Παπακώστα, Κύριε Λιούτα, Κύριε Σκρέκα, Συγχαρητήρια για την ψήφο υποστήριξης στον Νόμο που διέπει τους κανόνες για το Περιβάλλον…. Συγχαρητήρια !

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια που ψηφήσατε με γνώμονα την προσωπική σας άποψη και όχι ακολουθώντας πιθανή κομματική σας υποχρέωση. Εξ άλλου ποιος υπολογίζει την κομματική γραμμή την σήμερον ημέραν; Και εσείς το αποδείξατε … κάνετε ακριβώς αυτό που αισθάνεστε,ως φίλοι του Περιβάλλοντος που είστε (ότι λέγατε και προεκλογικά).


Για μια ακόμα φορά και εσείς και όλοι οι προηγούμενοι βουλευτές, της εκάστοτε κυβερνητικής παράταξης, (όπως και οι παρα-προηγούμενοι … και πάει λέγοντας ) αποδείξατε ότι είστε πανάξιοι της εμπιστοσύνης ημών των ψηφοφόρων (που λένε ότι συμπεριφερόμαστε ως πρόβατα και κατά που φυσάει ο Στρατηγός Άνεμος,και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, αλλά τι να πούμε? Από την κακία τους τα λένε).


Χαίρομαι που το καλοκαίρι- και κορονοϊού επιτρέποντος-θα ανεβείτε ΟΛΟΙ σας (όπως και οι προηγούμενοι..μην τα ξαναλέμε), πάνω στον Ασπροπόταμο (είστε, δεν είστε από εκεί, αυτά είναι λεπτομέρειες) και δεν θα δείτε το παρθένο Δάσος με τα άπειρα ελάτια, τις αγέρωχες οξιές, τα φιδογυριστά ποταμάκια ,τις πηγές του Αχελλώου ντε! αλλά μπόλικες ανεμογεννήτριες και πολλά μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα, δημιουργήματα των εταιρειών που υποστηρίζουν την περιπόθητη Ανάπτυξη ..


Όπως και σεις εξάλλου, ψηφίσατε χτες ,για να μας φέρετε την Ανάπτυξη!Και εδώ που τα λέμε τι να το κάνεις το Πράσινο, αν δεν σου αποφέρει χρήματα;Είναι τουριστική ατραξιόν ένα παρθένο δάσος ελάτης από τα μεγαλύτερα μάλιστα στα Βαλκάνια; συγκεντρώνει κόσμο; Τουρισμό; Μπορεί να αναπτυχθεί ο οικοτουρισμός;

Είναι αξιοποιήσιμο; Συμβάλλει στην Ανάπτυξη (και δη την Πράσινη) μιας Χώρας; όχι βέβαια! Η Αυστρία και η Ελβετία, έχουν αξιοποιήσει τα δάση τους; Φυσικά και όχι!


Ενώ οι ανεμογεννήτριες; Αχ αυτές οι ανεμογεννήτριες !Τι μεγαλείο ! Τι τεχνολογικό θαύμα! Αραδιασμένες στην σειρά σε όλες τις βουνοκορυφές της περιοχής ,πανύψηλες , λυγερόκορμες, 120 μέτρα ύψος η κάθε μία , έτσι μπράβο! να φαίνονται από παντού, περίοπτες νομίζω είναι η πρέπουσα λέξη, σωστά;

Τι μαγεία να βλέπεις τους έλικες 70 (και βάλε) μέτρων μήκους να γυρίζουν και να παράγουν ηλεκτρισμό! Κι αυτές θα είναι δάσος! 300 (και βάλε!) Και η πεμπτουσία της μη ανακυκλώσιμης Πράσινης Ενέργειας(λόγω της φύσεως των υλικών τους) Ενώ το δεντράκι; Ποιος το βλέπει;Σιγά καλέ! Και τι αξία έχει ένα Δάσος; Μήπως είναι αξιοποιήσιμο; δίνει Ζωή, δίνει Λεφτά;

Θα μου πείτε δίνει Οξυγόνο αλλά τι να το κάνεις το Οξυγόνο χωρίς χρήματα; Οξυγόνο δίνει και η Δημόσια Υγεία στα Νοσοκομεία, όποιος θέλει οξυγόνο ας τρέξει εκεί .
Ενώ με τον ηλεκτρισμό;, Much money! a lot of money!
Τα χρήματα είναι η Ζωή μας …Έτσι δεν είναι;


Επίσης δεν θα ακούσετε τα κελάρυσμα των νερών από τα ασπροποταμίτικα ποτάμια που αποτελούν τις πηγές του Αχελλώου, αλλά το ήχο από τις γεννήτριες των υδροηλεκτρικών φραγμάτων που θα δημιουργηθούν σε όλα ρέματα και τα ποταμάκια.

Και δικαίως θα μου πείτε, γιατί το κελάρυσμα το έχεις όλο το 24ωρο, μέρα – νύχτα στα αυτιά σου,σε τριβελίζει και δεν σε αφήνει να κλείσεις μάτι όλη νύχτα, σαν φυσικός ήχος που είναι, ενώ ο ήχος των υδροηλεκτρικών γεννητριών έχει άλλη γοητεία! Φυσικά! Ίδιο είναι ν’ ακούς το κελάηδισμα των πουλιών και το κελάρυσμα των νερών σε ένα δάσος ,ίδιο να ακούς, εκεί στο ίδιο μέρος, τον ήχο από ένα συγκρότημα χεβιμεταλλάδων;

Όχι βεβαίως!
Είπαμε, οι χεβιμεταλλάδες παίζουν να βγάλουν λεφτά..
Και βέβαια σαν ‘’γύφτικα σκεπάρνια ‘’θα καμαρώνετε για την υπογραφή σας και δικαίως άλλωστε –αφού είναι πολλά τα λεφτά (που θα φέρει η Ανάπτυξη, για να μην κάνει πονηρούς συνειρμούς το μυαλό ημών και ετέρων αναγνωστών )- όταν θα κουβαληθείτε ΟΛΟΙ σας τον 15Αυγουστο,ως είθισται, επάνω στα χωριά μας, να σφίξετε, προφανώς από μεγάλη Αγάπη, τα χέρια των Ασπροποταμιτών, ψηφοφόρων σας και μη, να πιείτε μαζί τους τα τσίπουρα (γιατί για χορούς και πανηγύρια, να ρίξετε τα λεβέντικά σας τσάμικα, δεν το βλέπω ούτε με σφαίρες, λόγω κορονοϊού) .Σας το δηλώνω όμως από τώρα ..Μην με αναζητήσετε όταν έρθετε στην Κρανιά, γιατί:


Πρώτον, δεν με έχετε καμία ανάγκη & Δεύτερον,γιατί δεν θα με βρείτε ανάμεσα σε όλους όσους σας ακολουθούν (αν και από πίσω, σας τα σέρνουν), ούτε ανάμεσα σε αυτούς που θα σας χειροκροτήσουν για την χτεσινή σας υπογραφή!


Δεν θα ανήκω επίσης και ανάμεσα σε αυτούς που θα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα, και μάλιστα κατόπιν εορτής ,για την μη αναστρέψιμη καταστροφή και του Ασπροποτάμου ,και όλου του ελληνικού ορεινού όγκου και ολόκληρου του Περιβάλλοντος της Χώρας μου, αποτέλεσμα της δικής σας χτεσινής υπογραφής . (Και είθε να με ακολουθήσουν και άλλοι συμπατριώτες μου σε αυτήν την επιλογή μου)


Μακάρι να μπορούσα να πω το ‘με εκτίμηση’ αλλά δεν μπορώ
Ο θυμός μου ξεχειλίζει
Άγγελος Ορέστης


Υ.Γ 1: Η Guernica, διαχρονικό σύμβολο ολέθρου και καταστροφής, συνάδει απολύτως με τις συνέπειες των χτεσινών υπογραφών σας
.


Υ.Γ 2: και για να μην παρεξηγούμαι, δεν θα εξαιρέσω από την παρούσα δημοσίευση ούτε την Κα Δριτσέλη, ούτε τον Κο Παπαδόπουλο, ούτε τον Κο Σιμορέλη, για τις δικές τους αντίστοιχες υπογραφές στους Νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης, επί των ημερών της οποίας μπήκε το σπέρμα των ανεμογεννητριών..Και αυτοί έσκαψαν τον λάκκο ! Απλά χτες μπήκε η ταφόπλακα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. είναι πολλά τα λεφτά φίλε,παιρνεις δανειο για πρασινοκοκκινομπλέ ενεργεια ,κανεις συμβαση με την χατζηδακοδεη για ποσο ακριβοτεροαπο οσο πουλαει κ κονομας για 5 ζωες,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης