"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.2 C
Trikala

Λάρισα: Βανδάλισαν τον Άγιο Αχίλλειο – «Είμαστε όλα gay»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Άγνωστοι βανδάλισαν τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα με συνθήματα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με υβριστικούς χαρακτηρισμού και συνθήματα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας βανδάλισαν άγνωστοι το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα.

Πιο συγκεκριμένα, οι πιστοί που κατέφθασαν στο ναό, για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή το πρωί αντίκρισαν συνθήματα στους τοίχους και τα σκαλοπάτια.

Από το περιεχόμενο προκύπτει, ότι οι βανδαλισμοί έγιναν ενόψει της εκδήλωσης, που πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα στις 19:00 στην Ιερή Μονή Λαρίσης και Τυρνάβου, όπου θα αναγγελθούν οι θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τα συνθήματα, μεταξύ άλλων ανέφεραν, «Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς», «Στο διάολο οικογένεια, θρησκεία και πατρίς», «Σ […] στον Ιερώνυμο, Είμαστε όλα gay», «Όχι στη βία, Ναι στη λεσβία», και άλλα παρόμοια.

Η απάντηση του Μητροπολίτη Λαρίσης
«Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε», ήταν η πρώτη αντίδραση του μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου, ο οποίος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μην σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.

Σε δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκου, αναφορικά με τους βανδαλισμούς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, επισημαίνονται τα εξής:

«Εκφράζω την οργή και τον αποτροπιασμό μου για τον βανδαλισμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Αχιλλίου. Αρρωστημένα μυαλά, στο όνομα μιας δήθεν χυδαίας επαναστατικότητας, δεν προσβάλανε απλά έναν ιερό χώρο αλλά ολόκληρη την πόλη και το σύνολο των κατοίκων της! Κανένα δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης δεν μπορεί να μετατρέπεται σε ασυδοσία και προσβολή της θρησκείας, της Ιεραρχίας και των ιερών μας συμβόλων. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την άθλια πράξη πρέπει να λογοδοτήσουν.»

Σε ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη αναφέρονται τα εξής για τον βανδαλισμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου:

Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι
απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο
δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης