"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Λάρισα – Δημοτικό Οδοντιατρείο για άπορους, ανασφάλιστους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δημοτικό οδοντιατρείο για άπορους, ανασφάλιστους, χαμηλοσυνταξιούχους και πρόσφυγες θα λειτουργήσει ο Δήμος Λαρισαίων, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Κωνσταντίνου.

Η απόφαση του Δήμου Λαρισαίων να λειτουργήσει οδοντιατρείο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη, με τη στοματική υγιεινή να έχει «παραμεληθεί» ή αφεθεί, σε «δεύτερη μοίρα» με αφορμή τόσο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι, όσο και την αποδυνάμωση του ΕΣΥ.

Η παρέμβαση του Δήμου Λαρισαίων θα ανακουφίσει συμπολίτες καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το Δημοτικό Οδοντιατρείο, σύμφωνα με εκτιμήσεις οδοντογιατρών, αφορούν στο 80% των οδοντιατρικών προβλημάτων. «Με αυτή την πρωτοβουλία» σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης «που έρχεται να συμπληρώσει τη λειτουργία του Δημοτικού Πολυιατρείου, εντείνουμε τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής που στοχεύουν στη στήριξη ευπαθών ομάδων».

Με τον δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της ΔΗΚΕΛ, Κων. Ρεβήσιο, να προσθέτει πως με τη λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου, το πρώτο στην περιφέρεια μετά τους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, «θα δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε ανήμπορους συμπολίτες για την κάλυψη στοιχειωδών οδοντιατρικών αναγκών».

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Όπως εξηγεί ο κ. Ρεβήσιος στην «Ε», με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Λαρισαίων προκήρυξε τη θέση οδοντογιατρού, διαδικασία που ολοκληρώθηκε και η προσληφθείσα οδοντογιατρός «είναι έτοιμη να αναλάβει καθήκοντα».

Προσθέτοντας ότι το Οδοντιατρείο εξοπλίσθηκε με εξοπλισμό που διατέθηκε από την 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, το ΠΕΔΥ και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με τον Δήμο Λαρισαίων να προμηθεύεται τμήματα του εξοπλισμού και αναλώσιμα υλικά. Έτσι η οδοντογιατρός που ήδη έχει προσληφθεί θα αναλάβει καθήκοντα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Σκοπός μας είναι» σημειώνει ο κ. Ρεβήσιος «σήμερα που το ΕΣΥ δεν έχει τη δυνατότητα πλήρους κάλυψης των αναγκών, με αφορμή και τις ελλείψεις οδοντογιατρών στο ΓΝ Λάρισας, να δοθεί η δυνατότητα σε ανήμπορους συμπολίτες να καλύψουν στοιχειώδεις οδοντιατρικές ανάγκες».

Εξηγώντας ότι στο Δημοτικό Οδοντιατρείο «θα παράσχεται πρωτοβάθμια οδοντιατρική κάλυψη και ειδικότερα, οδοντοθεραπεία και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, που αφορούν περίπου στο 80% των οδοντιατρικών προβλημάτων. Οδοντοθεραπεία όπως μεταξύ άλλων, εξαγωγές, απονευρώσεις, ουλίτιδα κ.λπ. ενώ δεν θα παράσχονται υπηρεσίες που αφορούν σε οδοντοπροσθετική και αισθητική οδοντιατρική».

Με τον κ. Δεληγιάννη να υπογραμμίζει ότι «τα τελευταία 2 χρόνια, από τον Δήμο Λαρισαίων, γίνεται μεγάλη προσπάθεια και στον τομέα της υγείας με ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής υγείας και τη λειτουργία του Δημοτικού Πολυιατρείου, προσπάθεια που αφορά στη στήριξη ευπαθών ομάδων διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση.

Σε αυτές τις δράσεις, που επεκτείνονται πλέον από τις επόμενες ημέρες με την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών, συνεργαζόμαστε με την 5η ΥΠΕ, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Ενωση Παιδιάτρων, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δικαιούχοι του Δημοτικού Οδοντιατρείου θα είναι άποροι, ανασφάλιστοι αλλά και χαμηλοσυνταξιούχοι, για τους οποίους, αρμόδια Επιτροπή θα εξετάζει κατά περίπτωση οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα ενώ τέλος, οδοντιατρικές υπηρεσίες θα παράσχονται και σε πρόσφυγες.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου, περισσότερες λεπτομέρειες (τηλέφωνα επικοινωνίας κ.λπ.) θα γίνουν γνωστές από την ερχόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το Οδοντιατρείο θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πολυιατρείο που εδρεύει στο Πολιτιστικό Κέντρο της συνοικίας του Αγ. Κωνσταντίνου, στη διασταύρωση των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης