"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Με Τρικαλινή υπογραφή η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή – Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη από την Τζούρτζια Ασπροποτάμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αύριο Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, θα είναι το κομβικό εκείνο πρόσωπο, που θα εκφωνήσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Είναι η κ. Μαρία Λεπενιώτη με καταγωγή από την Τζούρτζια και από τα χείλη της θα ακουστεί η τελική κρίση ως προς την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή.

Χρυσή Αυγή: Ηρθε η ώρα να απολογηθούν για τα εγκλήματα που έχουν κάνει - ΤΑ  ΝΕΑ

Είναι βέβαιο (χωρίς να υποτιμάται η δυναμική της σύνθεσης του δικαστηρίου) ότι η απόφαση θα έχει το στίγμα της κυρίας Μαρίας Λεπενιώτη.

Η 62χρονη Μαρία Λεπενιώτη βρίσκεται ήδη στην ανώτατη δικαστική βαθμίδα, καθώς έχει προαχθεί εδώ και μήνες σε αρεοπαγίτη.

Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα (άριστα) στο Αστικό – Εργατικό Δίκαιο. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Κατά το παρελθόν, υπήρξε ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών, διεκπεραιώνοντας σημαντικές υποθέσεις – μεταξύ άλλων, την περίφημη του «συνδικάτου του εγκλήματος».

nik1

Πριν από τη Χρυσή Αυγή, είχε προεδρεύσει στη δίκη για τα εξοπλιστικα προγράμματα Tor-M1, με βασικό κατηγορούμενο τον κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη.

Διαθέτει συνδικαλιστική εμπειρία, έχοντας θητεύσει ως μέλος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών.

Ελκει την καταγωγή της από την Τζούρτζια και είναι έγγαμη, σύζυγος του ιατροδικαστή – προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

Δίκη Χρυσής Αυγής – Πρόεδρος: «Όποιος χειροκροτά αποβάλλεται από την  αίθουσα» | Reader.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μην ξεχνάμε και τον επίσης συντοπίτη μας Θανάση Καμπαγιάννη,οι αγορεύσεις του οποίου είναι για σεμινάριο και διδασκαλία στις Νομικές όλου του κόσμου.Εκπροσώπησε τους Αιγύπτιους αλιεργάτες ως δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης