"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Με ψήφους 3 υπέρ, έναντι 2 κατά, το Δ.Σ. αποφάσισε οι εργολάβοι καθαριότητας να «μπουν» στο Νοσοκομείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά , το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού σχετικά με την παραχώρηση του τομέα καθαριότητας σε εργολάβους. Πρόκειται για την γνωστή “ξαναζεσταμένη σούπα” της επιστροφής των εργολάβων, αντί για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη πρόσθετου μόνιμου προσωπικού που χρειάζεται. Οι συμβάσεις των εργαζομένων σήμερα στην καθαριότητα ισχύουν μέχρι 31 Μαρτίου 2022.

Υπέρ ψήφισαν :

Ο διοικητής Κώστας Γρηγορίου και τα μέλη Γιώργος Παναγιώτου , Κωστής Γιαννακός

Κατά ψήφισαν

Στέφανος Μυλωνάς εκπρόσωπος των γιατρών

Σταυρούλα Κόσυβα εκπρόσωπος των εργαζομένων

Τα σωματεία των υγειονομικών και μαζικοί φορείς διεκδικούν να μην έρθει κανένας εργολάβος, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άρση των αναστολών εργασίας.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μονιμοποίηση συμβασιούχων δε μπορεί να γίνει μετά την αλλαγή του Συντάγματος.

    Σε όλο τον κόσμο, οι υπηρεσίες αυτές γίνονται με υπεργολαβία (outsourcing).
    To θέμα είναι οι δείκτες διασφάλισης ποιότητας των υπηρεσιών και του ανταγωνισμού, για να υπάρχει καλύτερη τιμή, όχι οι προσλήψεις μόνιμων που μετά δεν μπορείς να τους διώξεις, αν δεν δουλεύουν…

  2. Θα έπρεπε να αποφασίζουν οι εργαζόμενοι και όχι τα “βισματικα” τοποθετημένα διοικητικά στελέχη στο Νοσοκομείο ! Να “τρώνε” μεταξύ τους καταπατώντας τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ! Κανένας σεβασμός ακόμα και τώρα ,εν καιρό πανδημίας , που αντί να ανταμειφθούν χλευαζονται από τους κυβερνώντες . Ντροπή

  3. Tα μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούν εργαζόμενους, έχουν παρουσία, όχι πλειοψηφία και δεν μπορούν να μονιμοποιήσουν κανέναν πλέον.

    Δεν είναι Σοβιέτ, η διοίκηση ενός νοσοκομείου ή εταιρείας σε Αστική Δημοκρατία, ούτε οι εργαζόμενοι εκφράζουν το συμφέρον των ασθενών.

    Οπότε αυτά που λέτε είναι εκτός πραγματικότητας, εκτός αν νομίζετε ότι ήρθε η νέα Οκτωβριανή Επανάσταση.Ο Κομμουνισμός τελείωσε ιστορικά, ξυπνήστε. Μόνο μονοψήφια ποσοστά καταγράφει το ΚΚΕ στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα δε μπαίνουν καν στη Βουλή…

    • Εσύ Politi βλέπεις εφιάλτες με τον Λένιν κάθε βράδυ και βγάζεις μένος με το ΚΚΕ και την αριστερά ! Να χαίρεσαι αυτούς που σε κυβερνάνε τόσα χρόνια ! Ρώτα πρώτα αυτούς που εργάζονται στο ΓΝΤ εάν η καθαριότητα είναι καλύτερη με ιδιώτες ; Ξέρουμε τί γίνεται και στην ιδιωτική υγεία ! Όταν κάτι πάει στραβά , στο δημόσιο Νοσοκομείο πηγαίνουν ! Το βλέπουμε δύο χρόνια τώρα με τον COVID ! Υγειονομικός είμαι και έχω εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα . Καλά Χριστούγεννα και καλά μυαλά

        • Μάλλον το πρόβλημα είναι με τους αντι-κομμουνιστές κ. POLITIS. Αυτούς που δεν πήραν χαμπάρι ακόμη, ότι δεν υπάρχει(ούτε υπήρξε ποτέ) χώρα με πραγματικό κομμουνισμό.Διότι για να καταλάβεις τι είναι αυτό, πρέπει να βγάλει ο …ποπός σου σπυριά από το διάβασμα. Και φυσικά, άλλο τόσο δύσκολο για να το εφαρμόσεις. Προς τούτο, όλοι οι λούστροι παλαιά ήσαν …δεξιοί, διότι ήταν πιο εύκολο.
          Χρόνια σας πολλά.

          • O Φασισμός και ο Κομμουνισμός είναι ολοκληρωτικά καθεστώτα στην πράξη. Η Ευρωπαϊκή ημέρα υπέρ της μνήμης των θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού, γνωστή και ως Διεθνής ημέρα της μαύρης πόρπης τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης