"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.7 C
Trikala

Μνημόνια για πάντα…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εξαντλώντας την υπομονή των κομματικών στελεχών αλλά και του απλού λαού, που αγωνιούσε για την επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιτέλους τα ονόματα αυτών που επελέγησαν για τις θέσεις αυτές.

 Οι αντιδράσεις από τους δυσαρεστημένους, έντονες και ποικίλες, με τις περισσότερες να εστιάζονται στην ονοματολογία και όχι στη μέθοδο η στο τρόπο επιλογής των στελεχών.

Το οξύμωρο είναι ότι το πολιτικό σύστημα επιζητεί ορθά την αξιολόγηση και του τελευταίου δημοσίου υπαλλήλου, την ώρα που το ίδιο κατά κόρον διορίζει σ`όλες τις κρατικές θέσεις ευθύνης, αναξιοκρατικά τα διοικητικά στελέχη.

Η περίπτωση να στελεχώνονται όλες αυτές οι θέσεις, όπως σε όλες τις ευνομούμενες πολιτείες, με θεσμικά καταχωρημένες διαδικασίες, που θα εγγυώνται την επιλογή των αξιότερων και καταλληλότερων, δεν εξετάζεται καν από τους διαμαρτυρόμενους και αυτό αντανακλά τη νοσηρότητα των κομματικών μηχανισμών και του δημοσίου βίου.

Έντεκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία της χώρας, πρωτοφανής είναι επίσης η χαρά των απλών μελών της παράταξης, ακόμη και αυτών που τα παιδιά τους είναι άνεργα και μετανάστες, για την άλωση του κρατικού μηχανισμού για μια ετέρα φορά από το κόμμα, καταδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει ουδεμία ελπίδα σωτηρίας για τον τόπο.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης