"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Νέα τραγωδία για το Ιράν: Ποδοπατήθηκαν στην κηδεία του Σουλεϊμανί

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα τραγωδία πλήττει το Ιράν, καθώς, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στη διάρκεια της κηδείας του Κασέμ Σουλεϊμανί

Στην γενέτειρα του στρατηγού, Κερμάν, έχει συγκεντρωθεί τεράστιο πλήθος και, όπως όλα δείχνουν, αρκετοί έχουν ποδοπατηθεί.

(Erfan Kouchari/Tasnim News Agency via AP)

Σύμφωνα με νεότερη από την κρατική τηλεόραση του Ιράν ο αριθμός των νεκρών φθάνει τους 35, ενώ οι τραυματίες είναι 48.

Νωρίτερα, τα μέσα της χώρας μετέδωσαν σε απευθείας σύνδεση εικόνες χιλιάδων ανθρώπων, πολλοί ντυμένοι στα μαύρα, να θρηνούν για τον πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς, που σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή στη Βαγδάτη.

Ο αγιατολάχ ορκίστηκε εκ νέου να πάρει εκδίκηση από την Ουάσινγκτον, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διπλωματικές διεργασίες για αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Θα βάλουμε φωτιά»

Στον απόηχο του πένθους για τον Κασέμ Σουλεϊμανί, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Χουσεϊν Σαλάμι, ορκίστηκε να «βάλει φωτιά» σε μέρη που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ για να εκδικηθεί.

Μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες στην πόλη Κερμάν, ο Σαλαμί έδωσε τον συγκεκριμένο όρκο, κάτι που έχουν κάνει, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή οι ηγέτες του καθεστώτος της Τεχεράνης.

«Θα πάρουμε εκδίκηση. Θα βάλουμε φωτιά όπου θέλουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αρκετοί από το πλήθος φώναζαν «θάνατος στο Ισραήλ».

«Τρομοκράτες» όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή το κοινοβούλιο της Τεχεράνης πέρασε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές» όλες οι δυνάμεις που υπακούν στο αμερικανικό

Πεντάγωνο ανοίγοντας τον δρόμο για νέες κυρώσεις. 

Δεν δίνουν βίζα στον Ζαρίφ

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, συντηρούν τους υψηλούς τόνους, καθώς, εκτός από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τραμπ, έγινε γνωστό ότι οι αμερικανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν για βίζα.

Η άδεια θα του επέτρεπε να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Συνεχίζουν να μαζεύουν τις δηλώσεις του προέδρου

Εκτός από τη δολοφονία, οργή έχουν προκαλέσει την Τεχεράνη και σε μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου και οι δηλώσεις Τραμπ για ενδεχόμενες επιθέσεις και σε χώρους πολιτιστικής σημασίας.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μαρκ Έσπερ, επανέλαβε χθες ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει πρόθεση να παραβιάσει το διεθνές νομικό πλαίσιο που διέπει τις ένοπλες συρράξεις πλήττοντας πολιτιστικά μνημεία στο Ιράν.

Ερωτηθείς εάν και κατά πόσον είναι διατεθειμένος να στοχοθετήσει πολιτιστικούς χώρους, ο Έσπερ απάντησε σε δημοσιογράφους: «Θα τηρήσουμε τους νόμους περί ένοπλων συρράξεων».

Όταν πιέστηκε να απαντήσει εάν θα πλήττονταν ιρανικά μνημεία ή όχι, διότι εάν πλήττονταν θα επρόκειτο για έγκλημα πολέμου, ο Έσπερ απάντησε «αυτό λέει το διεθνές νομικό πλαίσιο για τις ένοπλες συρράξεις», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

efsyn

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης