"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18 C
Trikala

Ξεσηκωμός από Ρομά – Έκλεισε ο δρόμος Τυρνάβου-Ελασσόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συγκέντρωση από ομάδες Ρομά στο δρόμο Τυρνάβου-Ελασσόνας στο ύψος της διασταύρωσης Δελερίων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον φόνο του 18χρονου που είχε γίνει την περασμένη Δευτέρα στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας. 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσο τελικά πικρή είναι η αλήθεια στη ζωή.
    Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή με απόλυτη αμεροληψία. Τρεις νεαροί Ρομά μπαίνουν στο σπίτι κάποιου πολίτη με σκοπό να τον ληστέψουν. Αυτή ήταν η αιτία του κακού. Ο δεκαοχτάχρονος νεκρός σπρώχνει τον ιδιοκτήτη-υποψήφιο ενός από τα πολλά θύματα κλοπής των Ρομά. Ο 63 ετών ιδιοκτήτης πυροβολεί και σκοτώνει το νεαρό. Οι Ρομά εξεγείρονται και συγκρούονται με την αστυνομία και είναι ασαφές το τι ζητάνε. Μήπως θέλουν τελικά να μπαίνουν στα σπίτια και να κλέβουν; Μήπως τελικά δεν θεωρούν την κλοπή αδίκημα; Μήπως δεν γνωρίζουν κάτι περί οικογενειακού ασύλου; Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν θα συνέβαινε το κακό αν ο νεαρός δεν θα πήγαινε να κλέψει;

    • Δε θα διαφωνήσω μαζί σου. Σωστές οι ερωτήσεις σου. Ωστόσο, πάντα σε φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας, πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια και οι πηγές τους. Τι εξωθεί κάποιον στην κλοπή ? Γιατί κάποιος κάνει μια διαρρηξη ? Σίγουρα, κανείς δεν θέλει να βρεθεί στη θέση του 63 χρονου. Αλλά ούτε και σε αυτή του Ρομά. Όταν το πολιτικό-οικονομικο σύστημα παράγει και θρέφει την φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, την ανισότητα, την αδικία , και τα κάνει καθημερινή πολιτική πρακτική εγκληματικου τύπου, με νόμους και μνημόνια, δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα θα βλέπουμε.

  2. Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σας. Αλλά οι Ρωμά είναι μια ιδιόμορφη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι δεν θέλουν την ένταξη σε κανένα κοινωνικό-πολιτικοοικονομικό σύστημα. Μήπως πριν από τα μνημόνια δεν έκλεβαν ή δεν είχαν άλλου είδους παραβατική συμπεριφορά;
    Να σκεφθείτε ότι στα χρόνια της εγκατάστασης των κουμμουνιστικών συστημάτων στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, όπου όλοι έπρεπε να δουλέψουν κάπου, αυτοί έφυγαν από εκεί, απλά γιατί δεν ήθελαν να δουλέψουν είτε στα εργοστάσια ή στα οργανωμένα αγροκτήματα, τα γνωστά κολχόζ. Τελικά μπορεί να μας πουν οι εκπρόσωποι τους τι ακριβώς θέλουν από την Ελληνική πολιτεία γιατί ειλικρινά ο φτωχικός τρόπος της ζωής τους όλους μας συγκινεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης