"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.9 C
Trikala

«Πάμε και όπου βγει», το εθνικό σύνθημα μιας χώρας σε αποσύνθεση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε δύο δομικά προβλήματα.

Το πρώτο είναι ότι το κράτος δικαίου δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό. Δεύτερον ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, αν δεν αφορά τους ίδιους δεν ενδιαφέρεται για να αλλάξει κάτι.

Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που δεν έχει δίκτυο τρένων και θεωρεί μεγάλο έργο το ότι κάνει δρόμους. Γιατί άραγε;

Από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν κυβερνήσει τα περισσότερα κόμματα. Απαξίωσαν τον ΟΣΕ, απαξίωσαν ένα δίκτυο που συνέδεε όλη την Ελλάδα. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη.

Η ηγεσία του υπουργείου μεταφορών και οι υπεύθυνοι της Hellenic Train ήξεραν ότι αυτή η τραγωδία ερχόταν και δεν έκαναν τίποτα. Είναι όλοι ένοχοι.

Ένας χρόνος γεμάτος ψέμα, συγκάλυψη και εν τέλει ασέλγεια σε βάρος των αδικοχαμένων ανθρώπων.

Ειπώθηκαν τερατώδη ψέματα για τα συστήματα ασφαλείας και την περίφημη τηλεδιοίκηση.

Απόπειρες απεγνωσμένες και χυδαίες να βαφτιστεί ασφαλές ένα σιδηροδρομικό δίκτυο παρατημένο και εμφανώς επικίνδυνο.

Αν δεν γίνουμε μια κοινωνία υψηλών απαιτήσεων, θα γίνουμε μια κοινωνία παθητικών τηλεθεατών που σε κάθε στραβή, θα δακρύζει και θα σιχτιρίζει στις οθόνες της.

Δεν διεκδικούμε κάτι καλύτερο, δεν πιστεύουμε ότι το αξίζουμε. Δε θα αλλάξει τίποτα από μόνο του. Όσα θύματα κι αν θρηνήσουμε. Δε θα αλλάξει όσο εξαρτόμαστε από πολιτικούς που καταπατούν θεμελιώδη δικαιώματα.

Λυπάμαι που ζω σε μια χώρα στην οποία φοβάμαι να χρησιμοποιήσω τα τρένα της.

Είναι υποχρέωσή μας ως πολίτες αυτής της χώρας να απαιτήσουμε να αποδοθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες για αυτό το τραγικό δυστύχημα. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας στη θέση αυτή.

Κώστας Κωστούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης