"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Σας φταίνε οι αγρότες που κλείνουν τους δρόμους και όχι τα άδεια καροτσάκια σας στο super market

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σας έχει απορροφήσει τόσο πολύ η ζωή της πόλης κάποιους, που ξεχάσατε ή δε μάθατε ποτέ, τι σημαίνει χωράφι, καλλιέργεια, εκτροφή ζώων.
Τι κύκλο ακολουθεί η ζωή.
Πώς ο σπόρος γίνεται φυτό, πως το ζωντανό παράγει γάλα.
Πως φτάνουν όλα αυτά στο πιάτο σας για να φάτε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, κολατσιό στη δουλειά, πλούσια τραπεζώματα ή και πιο ταπεινά… Α!
Να μην ξεχάσω και το brunch.
Σας φταίμε οι αγρότες που κλείνουμε τους δρόμους, αλλά δεν σας φταίει η κυβέρνηση που μας έφτασε σε αυτό το σημείο.
Σας φταίμε οι αγρότες που χαλάμε την καθημερινότητα, αλλά δεν σας φταίει που ψήφισαν τη μείωση των Ευρωπαίων αγροτών στο 0,5% του πληθυσμού.
Βλέπετε τα τρακτέρ παραταγμένα στους δρόμους, αλλά δε βλέπετε τα άδεια καροτσάκια σας στο super market.
Σας φαίνεται ακριβό να κάνετε μια παράκαμψη για να περάσετε από τα μπλόκα, αλλά δεν σας φαίνεται ακριβό που σε λίγο το 50% του εισοδήματός σας θα το δίνετε μόνο σε φαγητό.
Ναι! Οι γεωργοί βγαίνουν στο δρόμο όταν δεν είναι στο χωράφι! Οι κτηνοτρόφοι βγαίνουν στο δρόμο όταν δεν είναι στα ζώα.
Και να εύχεσαι να μην χρειαστεί να παρατήσουν όλα αυτά μέσα στην παραγωγή για να βγουν στο δρόμο, γιατί ο πρώτος που θα πεινάσει είσαι εσύ.
Εσύ!
Στην πόλη. Στο τσιμέντο. Χωρίς κήπο. Χωρίς χωράφι. Χωρίς κότα. Χωρίς προβατίνα. Χωρίς αγελάδα. Χωρίς μέλισσες. Χωρίς ραδίκια.
Στάσου στο πλευρό του αγρότη.
Παράγει το φαγητό σου και αυτό δεν επιδέχεται διαπραγμάτευση!
Η κυβέρνηση κλείνει τους δρόμους. Στο χέρι της είναι να αντιληφθεί τα αιτήματά και να τους ανοίξει. Όταν το καταλάβετε θα είναι όλα καλύτερα.
Ι.Κ.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την δεδομένη στιγμή αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση είναι η στάση των αγροτών και των φοιτητών, μοναδική αντιπολίτευση οι φωνές τους. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει κομματική…το καταλάβαμε.
    Όσο αντέχετε συνεχίζετε!!!!!!

  2. Γιά να γίνει “πράσινη μετάβαση” χρειάζονται μερικές θυσίες.Π.χ. Να καταστρέψουμε τα βουνά καί το πραγματικό πράσινο με τις ανεμογεννήτριες, να περιορίσουμε τις γεωργικές καλλιέργειες γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον (έτσι λένε στας Ευρώπας), να εξοντώσουμε την κτηνοτροφία γιατί κλ@νουν οι αγελάδες και εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα.Κόβουμε καί τις επιδοτήσεις στο πετρέλαιο γιά να κάθονται τα τρακτέρια.Εντάξει τα superyacht και τα ιδιωτικά jet των ευαίσθητων οικολόγων μπορεί να καίνε κάτι παραπάνω πηγαίνοντας από την μία στην άλλη οικολογική σύνοδο,αλλά δεν πιστεύω να είστε τίποτε λα’ι’κάντζες καί να ζηλεύετε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης