"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Τέμπη: Απόφαση για κοινή δράση πήραν οι συγγενείς θυμάτων της εθνικής τραγωδίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση οικογενειών 30 θυμάτων και βαριά τραυματιών από το δυστύχημα στα Τέμπη έγινε το μεσημέρι στη Λάρισα, σε χώρο που παραχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο κτίριο Θεοφράστου. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ακριβής ενημέρωση όλων των συγγενών σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού ήταν σημαντικό να διαμορφωθεί κοινή γραμμή ενόψει της δίκης που αναμένεται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι.

Στα μαύρα, με τις σφιχτές αγκαλιές στην είσοδο να κεντρίζουν τα φλας των φωτογράφων και να προκαλούν συγκίνηση. Συγγενείς θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, συναντήθηκαν για ακόμα μία φορά στη Λάρισα, σε μια προσπάθεια να αποφασίσουν και να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μιλούν για έγκλημα πίσω από τον θάνατο των παιδιών τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων. Μαζί τους και ένας από τους πραγματογνώμονες που έχουν και όλο αυτό το διάστημα μετά το δυστύχημα, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμετείχαν μόνο μέλη οικογενειών χωρίς τους δικηγόρους τους. Αποφασίστηκε να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμός και σε νομικό επίπεδο, έτσι ώστε όλες οι κινήσεις πλέον να γίνονται συντεταγμένα προς μια κοινή γραμμή, αποφεύγοντας ενέργειες που ίσως να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας.

Ένα ζήτημα που συζητήθηκε αρκετά ήταν η ανάγκη για περιορισμό των fake news και οποιασδήποτε υπερβολής ή ανακρίβειας που ενδεχομένως να θέτει συνολικά υπό αμφισβήτηση την εξέλιξη της διερεύνησης.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΕΔΑΠΟ ενημέρωσαν τους συγγενείς, έλυσαν απορίες και εξήγησαν αρκετά τεχνικά θέματα, ώστε να μην υπάρχουν κενά και αμφισβητήσεις, ενώ έγινε συγκεκριμένη και προσωποποιημένη ενημέρωση ανά περίπτωση για όσες οικογένειες ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τον δικό τους άνθρωπο.

Ο πραγματογνώμονας των οικογενειών που κατέφτασε στο σημείο ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος και ερωτώμενος απάντησε πως αυτά που θα ακούσουν οι συγγενείς θα τους συγκλονίσουν.

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταθέσουν ονομαστικές μηνύσεις κατά προσώπων των Αρχών καθώς και υπηρεσιών που βρίσκονταν στο σημείο του δυστυχήματος από την πρώτη στιγμή.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη συνάντηση των οικογενειών των θυμάτων, στην οποία έλαβαν μέρος περίπου 30 οικογένειες και συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ενεργοποιηθεί και η νέα ιστοσελίδα που ετοιμάζουν αυτές τις μέρες οι οικογένειες των θυμάτων, προκειμένου να υπάρχει εκεί συγκεντρωμένη η πληροφορία και η ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση.

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης