"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.9 C
Trikala

Τα νεύρα μου….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Αναγέννηση και Πρόοδος”, διοργανώνουν τον διαδικτυακό αγώνα δρόμου Virtual SNF Run, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture, προτρέποντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν για οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Οι Τρικαλινοί πολίτες, επί δεκαετίες, φορολογήθηκαν αδρά, για δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία και αντ’ αυτού τους προτείνουν να συμμετέχουν σε ευαίσθητα τεχνάσματα ώστε να συνεισφέρουν ξανά.

Εν τω μεταξύ οι πληγές των εργαζομένων από την εν αγνοία τους δωρεά παραμένουν ακόμα ανοιχτές και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Και ενώ μέχρι πριν την εμφάνιση της πανδημίας οι δωρεές χρηματικού ποσού προς το δημόσιο δεν επιτρέπονταν παρά μόνο δωρεά αντικείμενου ή ακίνητου, τώρα επικαλούμενοι την ανάγκη της πανδημίας, παρέχονται και φορολογικά κίνητρα για δωρεά χρηματικού ποσού.

Η πολιτεία πρέπει να παραδεχτεί ότι αδυνατεί να υποστηρίξει τη Δημόσια Υγεία και να φανεί αντάξια στις προσδοκίες των πολιτών.

Με τυφλές και αδιέξοδες διαδρομές διακίνησης χρήματος, δυστυχώς δε μπορεί να εμφυσήσει ούτε εμπιστοσύνη ούτε ασφάλεια στη καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως μας ενημερώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων “το προαιρετικό ποσό δωρεάς από τον κάθε συμμετέχοντα είναι 5 € και θα διατεθεί στο Νοσοκομείο μας. Με την επιπλέον συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το ποσό που θα συγκεντρώσει το Νοσοκομείο μας θα τριπλασιαστεί: για παράδειγμα σε συνεισφορά συμμετέχοντα των €5, το ΙΣΝ θα συνεισφέρει επιπλέον €10, και ως εκ τούτου το Νοσοκομείο μας θα λάβει €15 από την εν λόγω συμμετοχή”.

Υπέρ της παραπάνω πρωτοβουλίας τάσσεται η διοίκηση του Νοσοκομείου . Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και το Σωματείο των Εργαζομένων δεν πρέπει να πάρουν θέση ;

Εκτός και αν πάνε και αυτοί για ποδηλατάδα …

Κώστας Κωστούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης