"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Τι απαντά το Κρεμλίνο στο «είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία» της Μπακογιάννη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα» ήταν λιτή απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην  δήλωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη ότι «η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω Ουκρανίας».

«Ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, όπως όλη η Ευρώπη», είχε δηλώσει στον ΑΝΤ 1 η βουλεύτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε μάλιστα λόγο για πακτωλό χρημάτων σε ΜΜΕ από τη Ρωσία, προσδιορίζοντας, μάλιστα το ποσό στα 10 εκατομμύρια ευρώ, «για να εξαγοραστούν συνειδήσεις». Σε ανάρτησή της στο Twittter, η ρωσική πρεσβεία έκανε ανάρτηση, ξεκαθαρίζοντας πως οι δύο χώρες δεν βρίσκονται σε πόλεμο.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχου περιεχομένου δηλώσεις είχαν γίνει το καλοκαίρι από τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, όπου άφησε αιχμές για κέντρα στο εξωτερικό, όπως η Τουρκία ή η Ρωσία που θα ικανοποιούνταν από την πτώση της κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ξεσηκώνοντας τις οργισμένες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, τα σενάρια αποσταθεροποίησης διακινήθηκαν ξανά μέσω διαρροών της κυβέρνησης σε ΜΜΕ, τα οποία έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για παρέμβαση της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές. Ακόμα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της άφησε υπαινιγμούς για χρηματοδότηση ελληνικών κομμάτων από τη ρωσική κυβέρνηση.

«Η ανεύθυνη διακίνηση σεναρίων για εμπλοκή ξένων κρατών στις εθνικές εκλογές δημιουργεί κλίμα έντονης ανησυχίας και ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και δυναμιτίζει το πολιτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα εκθέτει τη χώρα διεθνώς και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους» ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οποία μεγαλειώδης τιμή να σε …απαντάει ολόκληρο Κρεμλίνο. Ούτε καν στον αδελφό της δεν απαντάει.
    Υ.Γ. Καλοί( καγαθοί) Νεοδημοκράτες, μήπως κάνατε λάθος στην εκλογή αρχηγού; Τότε που χάλασαν τα κομπιούτερ λέω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης