"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Τρίκαλα: “Δοκιμάζουν τις αντοχές μας” λένε οι γιατροί του Νοσοκομείου – Καταγγελία για τα ωράρια στην Παιδιατρική

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Την απερχόμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο των γιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος, για “τα εξαντλητικά ωράρια των γιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής και την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων” κάνοντας λόγο για “μη ασφαλείς παροχές υπηρεσιών υγείας”.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομειακών και Κέντρων Υγείας Τρικάλων (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.) Βάϊος Τάσιος, έκανε λόγο για “αποφάσεις πολιτικών προϊσταμένων που εντέλλονται στους γιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής, δοκιμάζοντας καθημερινά τις αντοχές τους στο ιατρικό έργο που καλούνται να φέρουν σε πέρας”.

nosokomeio2

Όπως καταγγέλλει η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ. “συνάδελφοι παιδίατροι εργάζονται για 32 ώρες αδιάκοπα, 10 φορές το μήνα ο καθένας, με απόφαση της απελθούσας Διοίκησης του Νοσοκομείου, οδηγώντας σε σωματική, ψυχική και πνευματική εξάντληση τους συναδέλφους και καταπατά όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα”. Ξεκάθαρα, δε, η Ένωση μιλά για “μη ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας που θα μπορούσαν να προκύψουν από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, αποτελώντας κίνδυνο για την δημόσια υγεία”. Ο κ. Τάσιος τόνισε, δε, πως “η στελέχωση των Νοσοκομείων είναι υποχρέωση του κράτους” και πως “τις κλινικές και τα Νοσοκομεία δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι αλλά οι αστικές κυβερνήσεις του παρελθόντος και του παρόντος”. Η καταγγελία, δε, της Ένωσης για την Παιδιατρική κλινική, στρέφεται κατά της απόφασης της απελθούσας Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία πάρθηκε χωρίς πλειοψηφία (δύο υπέρ – δύο κατά), αλλά προσμετρήθηκε ως “διπλή” η ψήφος του απελθόντος υποδιοικητή Ντίνου Μπάρδα, και ως εκ τούτου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωσή της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ. “την κρίνουμε αυταρχική, παράνομη και σκοτεινή, φέρνοντας στη μνήμη μας παρόμοιες αποφάσεις την άνοιξη του 2015, οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση συναδέλφου, οξύνοντας το πρόβλημα στην Παιδιατρική Κλινική”.

nosokomeio

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης