"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Τρίκαλα: Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου αποχαιρετά τον αδελφό του, Στέργιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην έναρξη του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου αποχαιρέτησε τον αδελφό του Στέργιο, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή την Πέμπτη. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ αφιερώνουν το διήμερο των εκδηλώσεων, 8 και 9 Ιουλίου, στον συναγωνιστή και σύντροφό Στέργιο Παπαθεοδώρου που έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή. Όπως αναφέρουν, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο με ήθος και αγωνιστικότητα, με πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεκαετιών, με στράτευση και προσήλωση στα ιδανικά μια άλλης κοινωνίας.

Με λόγια αγάπης και συγκίνησης ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου είπε το αντίο στον αδελφό του, λίγες ώρες μετά την ταφή του το πρωί του Σαββάτου στα Τρίκαλα.

“Σήμερα αποχαιρετήσαμε τον Στέργιο. Έναν άνθρωπο που δήλωνε παρών με όλο του το Είναι είτε είχε να κάνει με την οικογένεια του, με την εργασία του, τις διαπροσωπικές σχέσεις του, την κοινωνία και την ίδια την Ζωή που ήθελε να την κάνει ομορφότερη. Που όσο όμορφη κι αν είναι, υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης. Το πόσο σκληρά και το πόσο άδικα του φέρθηκε αυτή η ομορφιά το ξέρει η ίδια και όλοι όσοι τον ζούσαμε από κοντά. Για τον Στέργιο όσο όμορφα λόγια και να πεις, όσο όμορφα λόγια και να γράψεις, πάντα θα μένουν κενά, γιατί η Αύρα του και η ομορφιά της καρδιάς του έκαναν τις γειτονιές απ όπου περνούσε να “Μοσχοβολούν βασιλικό κι ασβέστη”. Θα περπατάει τώρα σε άλλες γειτονιές μαζί με την κυρά Βαγγελιώ και τον μπάρμπα Γιάννη, την Κατερινούλα, την κυρά Μάγδα, τον μπάρμπα Λευτέρη, την κυρά Τασία και τον κυρ Νίκο, θα μιλάει ξανά με τον Σπύρο που τόσο λείπει στη σύντροφο του και την οικογένεια του και τόσους άλλους.

ροσωπικά σήμερα δεν αποχαιρετώ και δεν αποχωρίζομαι μόνο τον Αδελφό μου αλλά συνάμα και τον Πατέρα μου, όπως το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα αδέλφια μου καθώς επίσης και για τ’ ανίψια του. Ευτυχώς που πρόλαβα να του πω όσο βρισκόταν κοντά μας το πόσο τον Αγαπώ, το πόσο τον Εκτιμώ και πως ποτέ μου δεν θα μπορέσω να τον φτάσω γιατί ήταν μοναδικά Μεγάλος, Ειλικρινής, Μπεσαλής, Εργατικός, Κοινωνικός, Μπροστάρης με τα όλα του σε όλα του. Ένα Ανθρώπινο διαμάντι κατεργασμένο από μόνο του γιατί είχε την Δύναμη και την Καρδιά να το κάνει.

Καλό ταξίδι Αδελφέ μου, Καλό ταξίδι Πατέρα μου κι όταν κάποια στιγμή βρεθούμε και πάλι από κοντά, δε θα ντραπώ να σου πω ξανά το πόσο Σ’ Αγαπώ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Υ.Γ. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συναδέλφους του από το εργοστάσιο που ήρθαν να τον αποχαιρετήσουν και να συλλυπηθουν, τους φίλους, τους συνοδοιπόρους, τους συντρόφους, πολιτικούς σχηματισμούς, συνδικαλιστικούς φορείς, συλλογικότητες και όλους όσους είναι δίπλα μας αυτή τη δύσκολη στιγμή

Υ.Γ. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους διοργανωτές του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων για την απόφαση τους να αφιερώσουν το διήμερο 8-9 Ιούλη στον αδελφό μας Στέργιο Παπαθεοδώρου. Η απόφαση τους αυτή Τιμά πρώτα τους ίδιους γιατί αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του σύντροφου Στέργιου και την δικιά τους δράση και στάση Ζωής”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης