"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.2 C
Trikala

Τραγωδία στα Τέμπη: Αποκάλυψη «βόμβα» για χαμένο βαγόνι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στοιχείο «βόμβα» έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το Star, σε συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, την οποία κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση, δύο από τους συγγενείς, οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, αποκαλύπτεται ότι «αγνοείται» ένα από τα βαγόνια της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Όπως αναφέρει η έκθεση του πραγματογνώμονα, η εμπορική αμαξοστοιχία αποτελούνταν από 14 βαγόνια, όχι 13 όπως αναφέρθηκε αρχικά. Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι πού βρίσκεται αυτό το βαγόνι και γιατί δεν εντοπίστηκε αμέσως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εν λόγω βαγόνι βρισκόταν μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κλειστού τύπου.

Αναφέρεται επίσης ότι είχε διαλυθεί από την έκρηξη.

Η ανακάλυψη αυτή προσθέτει νέα ερωτήματα στην υπόθεση, όπως αν υπάρχει πράγματι ένα ακόμα βαγόνι που λείπει και γιατί δεν αναφέρθηκε αρχικά. Επιπλέον, τί ήταν το φορτίο αυτού του βαγονιού;

Τα νέα στοιχεία, όπως το εξαφανισμένο βαγόνι και η ύπαρξη ξυλόλιου, είναι τα στοιχεία που εξετάζονται πιο προσεκτικά.

Όσον αφορά το ξυλόλιο, φαίνεται ότι αυτό είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε, και όχι το έλαιο σιλικόνης.

Οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς και να διερευνηθεί η έλλειψη Εθνικών Κανόνων Ασφαλείας που θα έπρεπε να ίσχυαν από το 2019, αλλά που δεν εφαρμόστηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης