"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

«Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε Άγιο. Όταν, όμως, ρωτάω γιατί είναι φτωχοί, με λένε κομμουνιστή»…

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε Άγιο. Όταν, όμως, ρωτάω γιατί είναι φτωχοί, με λένε κομμουνιστή»…(Χέλντερ Καμάρα – Βραζιλιάνος αρχιεπίσκοπος)

Ο μεν πρωθυπουργός Μητσοτάκης εδοξάσθη από τις κάμερες της “λίστας Πέτσα” να μοιράζει γεύματα και δώρα σε άπορους στο Κερατσίνι.Η δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου να συμμετέχει σε διανομή συσσιτίων στο Μεταξουργείο.Λαμπρά. Θαυμάσια. Και φυσικά μέσα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα…Ομως κι αφού το κράτος μας, όπως προκύπτει από την κίνηση του ανώτατου πολιτειακού θεσμού, αλλά και η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τον επικεφαλής της, είναι τόσο “φιλάνθρωπο”, αντί να εξουθενώνει τους ταγούς του στέλνοντάς τους να μοιράζουν συσσίτια σε άπορους, γιατί δεν κάνει κάτι άλλο;Γιατί, για παράδειγμα, δεν καταργεί τους άπορους, σταματώντας να εφαρμόζει, να νομοθετεί και να επικυρώνει πολιτικές αποφάσεις που κάνουν τους ανθρώπους άπορους;Για παράδειγμα, αντί να μοιράζει συσσίτια στους φτωχούς, γιατί δεν σταματά να κάνει τους ανθρώπους φτωχούς, είτε με αποφάσεις κυβερνητικές, όπως αυτές που κόβουν συντάξεις, είτε με αποφάσεις του ΣΤΕ, όπως την περίοδο που ήταν πρόεδρός του η κυρία Σακελλαροπούλου, που επικύρωναν τις κυβερνητικές αποφάσεις φτωχοποίησης των ανθρώπων;Πως λέγεται, λοιπόν, όταν το κράτος – που με τις πολιτικές του δημιουργεί άπορους και φτωχούς – στέλνει τους ταγούς του να μοιράσουν (παρέα με τις κάμερες της “λίστας Πέτσα”) συσσίτια και “ανυπόκριτη φροντίδα” στους φτωχούς και άπορους, που εκείνο δημιούργησε; “Συνέχεια (και συνέπεια) του κράτους”…Α, ναι: Ο Χέλντερ Καμάρα, ο Βραζιλιάνος αρχιεπίσκοπος που κόντρα στο Βατικανό, στη χούντα, στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολυεθνικές, στεκόταν στο πλευρό των φτωχών και στους αγώνες του λαού του ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, το έλεγε ετσι:«Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε Άγιο. Όταν, όμως, ρωτάω γιατί είναι φτωχοί, με λένε κομμουνιστή»…

15 ΣΧΟΛΙΑ

    • Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι ο κ. Nikos είναι διξιός(αδιόρθωτο παρακαλώ).
      Ιστορικά αναφέρω ότι, διξιοί στα Τρίκαλα(και αλλαχού) υπήρξαν κατά πλειοψηφία οι στιλβωτές υποδημάτων στην κεντρική πλατεία και οι κουβαλητές εμπορευμάτων.Μην τους συγχέετε με τους ¨δεξιούς¨,αυτοί είναι ξύπνιοι.
      Απάντηση λοιπόν στον κ. Nikos:Και εσείς στην Αμερική που βασανίζετε τους μαύρους;(από το γνωστό ανέκδοτο).

      • Η λαϊκή δεξιά δε με εκφράζει, αλλά τουλάχιστον είναι προκομένοι άνθρωποι, που δεν έπεσαν θύματα της αριστερίστικης προπαγάνδας. Η εποχή που διανύουμε ανήκει στην φιλελεύθερη ιδεολογία και οι διάφοροι αριστεριστές παραμένουν γραφικά, ζωντανά απολιθώματα.

  1. Κατασυγκινηθήκαν τα “περήφανα γηρατειά” με την χειρονομία
    της Προέδρου της Δημοκρατίας
    να κατέβει στον κόσμο και
    να προσφέρει βοήθεια
    στους αναξιοπαθούντες
    τις άγιες αυτές μέρες.
    Και επειδή οι γέροι σκαλίζουν
    τα παλιά θυμήθηκαν ποιοί τους έφεραν εδώ ,να δυσκολευονται να τα βγάλουν πέρα, να ψάχνουν στους κάδους
    για φαι και να είναι τα πρώτα θύματα της πανδημίας.
    Θυμήθηκαν λοιπόν το 2010,
    επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , που συνεδρίασε η ολομέλεια του ΣτΕ
    και ψήφισε συνταγματικό το 1ο μνημόνιο , το οποίο τσάκισε τις συντάξεις , με την κα Πρόεδρο τότε
    ως μέλος της ολομέλειας του ΣτΕ
    να τάσσεται με την πλειοψηφία.
    Θυμήθηκαν το 2015 με κυβέρνηση
    ΣΥΡΙΖΑ ,όταν κρίθηκαν από
    την ολομέλεια του ΣτΕ αντισυνταγματικές οι περικοπές
    του 2012 που είχαν ψηφιστεί από
    την συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,
    με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι
    να χάσουν το 60% του εισοδήματος τους, τότε η κα Πρόεδρος ήταν
    στο πλευρό της μειοψηφίας και επέμενε ότι ορθώς έγιναν οι περικοπές.
    Το δε καλοκαίρι του 2019, σαν πρόεδρος τότε του ΣτΕ που υποστηρίχτηκε
    απο τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την στήριξη της ΝΔ, έκρινε συνταγματική
    την περικοπή των δώρων και
    των δημοσίων υπαλλήλων,
    βάζοντας οριστική ταφόπετρα
    στον 13ο και 14ο μισθό.
    Και σήμερα η πρώτη πολίτης
    της χώρας κατέβηκε στο δρόμο
    να μοιράσει ελεημοσύνη ,σε αυτούς
    που και αυτή με την ψήφο της,
    ως ανώτατη δικαστικός ,
    τους έκλεψε τους κόπους
    και τους αγώνες μιας ζωής ,
    τους εξαθλίωσε και τους οδήγησε
    στην επαιτεία.
    Μήπως τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται κάπως αλλιώς.

    • Το μνημόνιο είχε εναλλακτική την άτακτη χρεοκοπία. Το χρέος είναι το πρόβλημα, το μνημόνιο ήταν η επώδυνη λύση. Αν είχε συμβεί άτακτη χρεοκοπία ή μετάβαση σε δραχμή, τότε να τα συσσίτια δε θα αφορούσαν λίγους αλλά την πλειοψηφία του λαού. Αλλά αυτό δεν το αναφέρουν οι λαϊκιστες…

  2. Εδώ δεν μιλάμε για κομμουνισμό Nikos. Μιλάμε για την ανευθυνότητα, το θράσος, την ξεδιαντροπιά και τελικά την τραγική ειρωνία η ηγεσία που επέβαλε τη φτώχεια και την ανέχεια προκλητικά να φωτογραφίζεται σε μια στιγμιαία πράξη αλληλλεγγύης και συμπόνιας προς αυτούς που συστηματικά και εν γνώσει της αγνόησε, περιθωριοποίησε, εξώθησε στην ανέχεια και στην κακομοιριά. Αλλά το άδειασμα της κουτάλας σ’ ένα σκεύος για τον εξαρτημένο από την ελεημοσύνη της την ηδονίζει γιατί έχει στο μυαλό της την κουτάλα προς ιδία χρήση από τον πλούτο της χώρας. Εδώ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, μιλάμε για την ευθύνη της εκάστοτε εξουσίας που προβάλλεται αγαθοεργός στην κατάντια των συνανθρώπων μας.

    • Μεταπολιτευτικά ο λαός ψήφισε τις κυβερνήσεις που δημιούργησαν το χρέος, και επέλεγε τα κόμματα που του έδιναν τις περισσότερες παροχές αλλά με δανεικά…Τώρα ήρθε η ώρα πληρωμής με μνημόνια κτλ. Και ευτυχώς λόγω της συμμετοχής μας σε ΕΕ δεν έχουμε υποστεί άτακτη χρεοκοπία. O λαός είναι κυρίαρχος, όχι αλάθητος.

  3. Οι κομμουνιστές το μόνο που προσπαθούν να κάνουν, είναι να βάλουν τάξη στο χάος, την βαρβαρότητα και την αθλιότητα που δημιουργεί η δεξιά, φιλελευθερη πολιτική δεκαετιών. Το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα, το σύμπτωμα μιας ληστρικης απάνθρωπης πολιτικής ετών που ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ το ΧΡΈΟΣ, και όχι η αιτία της εξαθλιωσης. Είναι η ακραία μορφή πολιτικής κάλυψης του συστήματος, για την προστασία και την αποζημίωση του μεγάλου κεφαλαίου από την χασουρα του και τις ζημιες του , που δημιουργουν οι άλυτες αντιφάσεις του καπιταλισμού.
    Οι επιλογες είναι ξεκάθαρες: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

  4. Η αριστερά είχε την ευκαιρία στη χώρα μας, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντί όμως να σκίσει τα μνημόνια, να αυξήσει τους μισθούς, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να εξαφανίσει την φτώχεια, κατάφερε να μεγαλώσει τις ανισότητες. Μας έδειξε επίσης ότι όσοι πίστευαν ότι πρέπει να κυβερνήσει κάποιος άλλος εκτός των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν λάθος και ότι είμασταν χίλιες φορές καλύτερα με τον δικομματισμό.

    Το ΚΚΕ δεν είχε την ευκαιρία του στη χώρα μας. Ευτυχώς για τους Έλληνες και δυστυχώς για τους άλλους λαούς, τον δοκίμασαν ΄πρώτοι οι Ρώσοι, οι Ανατολικογερμανοι, οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι οι Αλβανοί. Εκεί υπήρχε ισότητα: ήταν όλοι φτωχοί και έτρωγαν όλοι από συσσίτια.

    Τουλάχιστον σήμερα στον καπιταλισμό μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί δυνατά γιατί υπάρχουν φτωχοί και να μην οδηγηθεί στα μπουντρούμια της ασφάλειας με την κατηγορία ότι είναι εχθρός του λαού.

  5. Ανοίξτε το πεδίο της έρευνας ολοκληρωμένα και μην κοιτάτε ανιστορικα και στατικά τα γεγονότα . Ο καπιταλισμός από εγκαθιδρυσης του, έχει να επιδείξει περίπου μισό δισεκατομμύριο νεκρούς από τις αποικιοκρατίες μόνο, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς από Α και Β παγκόσμιους πολεμους, μερικές δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς από περιφερειακούς , τοπικούς και τον Γ εν εξελίξει παγκόσμιο πόλεμο, μνημόνια εγκληματικά, ανεργία, προσφυγιά, φτώχια, θρέφει, στηρίζει και συντηρεί την ακροδεξιά, τον φασισμό και τον ρατσισμό για το διαιρεί και βασιλευε, βία, καταστολή, φυλακίσεις και εκτελέσεις σε όποιον αντιστέκεται και αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη. Όταν δεν βολεύει η κοινοβουλευτική δημοκρατία ,το γυρνά σε χούντα και αστυνομοκρατια. Επιπλέον βασικά χαρακτηριστικά του καπιταλισμού είναι το κράτος της αναξιοκρατίας, του χαφιεδισμου, της διαπλοκής, της διαφθοράς, των νταβατζηδων διαλύοντας την δημόσια υγεία ,παιδεία και ασφάλιση και όλα αυτά για τα κέρδη μιας χούφτας πλουσιων παρασίτων σε βάρος της πλειοψηφίας των βιοπαλαιστών, μεροκαματιάρηδων, εργαζομένων απλών πολιτών.

    • Τα έχει περιγράψει ο Θουκιδίδης αιώνες, πριν εφευρεθούν τα αριστερίστικα τσιτάτα…Και η Σοβιετική Ενωση και η Κίνα, ιμπεριαλιστική πολτική έκαναν σε Αφγανιστάν και Θιβέτ, Κορέα, Βιετνάμ…άσχετα αν μιλούσαν για εξάπλωση της επανάστασης…Κανένα οικονομικό σύστημα δεν είναι τέλειο, αλλά ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν λειτουργεί ποτέ, όσο και αν αρέσει θεωρητικά σε μερικούς…

      • Απολογητές του υπάρχοντος συστήματος είναι όσοι εμπλέκονται σε μεγάλα συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπούς.
        Αντιθέτως, απολογητές του σοσιαλισμού είναι ο απλός εργαζόμενος λαός.
        Με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν δεν δημιουργείς ιστορία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης