"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13 C
Trikala

Ένα θαύμα στα Μετέωρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

:
Μετά από χρόνια, τα Mετέωρα φιλοξενούν και πάλι ένα ΖΕΥΓΑΡΙ Ασπροπάρηδων στα βράχια τους!  Μια ελπίδα που γίνεται πραγματικότητα για όλους τους φίλους/ες του Ασπροπάρη εντός και εκτός συνόρων και ιδιαίτερα για την Ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ  που εδώ και 10+ χρόνια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του.
May be an image of vulture and wading bird
Φωτ.: Νίκος Μπούκας / Elliniki Ornithologiki Etaireia
Από τις αρχές του μήνα, υπήρχαν πληροφορίες από μέλη του Δικτύου για την Προστασία του Ασπροπάρη (κτηνοτρόφοι & άλλοι χρήστες γης) για την παρουσία 2ου πουλιού στην περιοχή και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι δεν είναι απλά ένα περαστικό πουλί (όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και είναι σύνηθες για το είδος) αλλά ένα πουλί που έχει έρθει για να μείνει και να δημιουργήσει ένα καινούργιο ζευγάρι!
Ο αγαπημένος μας λοιπόν “εργένης των Μετεώρων”, που παρακολουθούμε εδώ και 6 χρόνια ως μοναχικό άτομο, με την ελπίδα να αποκτήσει ένα ταίρι, ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Το γεγονός αυτό μας γεμίζει φυσικά με χαρά και ανανεώνει τις ελπίδες μας για το μέλλον του πιο απειλούμενου είδους πουλιού της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης