"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.7 C
Trikala

Απεργιακό τσουνάμι – Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πλήθος ομοσπονδιών, συνδικάτων και σωματείων, κομμάτων της Αριστεράς κ.ά. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.  Στην απεργία μετέχουν επίσης πανεπιστημιακοί και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, γιατροί και υγειονομικοί, σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε υπουργεία κ.ά.

Την ώρα λοιπόν που η ακρίβεια είναι «στον Θεό», ενώ οι μισθοί «στα Τάρταρα», η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «το μαχαίρι έφτασε πια στο κόκαλο» και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «είναι ουραγός στους μισθούς και πρωταθλήτρια στις τιμές και στην κερδοφορία στην Ευρώπη».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΩΡΑ 10.00 ΣΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:

Η απεργιακή μάχη στις 17 Απρίλη μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο χαστούκι στην κυβέρνηση και την πολιτική της.  Ειδικά τώρα , μπροστά στην  αύξηση-ψίχουλα  του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε. Απάντηση σ’ αυτήν την πρόκληση δεν μπορεί να είναι άλλη, από τον αγώνα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου και καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας όλα τα χρόνια από το 2012 μέχρι σήμερα.

Γι’ αυτό είναι ανάγκη να βγούμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης