"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.7 C
Trikala

Επιβλητική ως Πρωθιέρεια η Τρικαλινή Μαίρη Μηνά στην Τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2024

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στον ναό της Ήρας πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία.   Εντυπωσιακή ήταν ως Πρωθιέρεια η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, ενώ ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Τη χορογραφία «Θρόισμα της Ιεράς σιωπής» έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και την εκτέλεσαν 35 ιέρειες και 15 κούροι.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που χορεύουν

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και στίβος

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Είμαστε οι φυσικοί κληρονόμοι ενός ανεκτίμητου πολιτιστικού πλούτου ο οποίος γονιμοποίησε την παγκόσμια σκέψη. ΣΕΒΑΣΜΟΣ!!!

  2. Ο μέσος νεοέλληνας ουδεμία σχέση έχει με τους Αρχαίους Έλληνες, το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, την ολυμπιακή φλόγα και άλλα πολλά, με τα οποία είναι περήφανοι ακροδεξιοί που δεν ξέρουν να γράψουν ελληνικά πολλές φορές…και μπερδεύουν τον δηκτικό με τον δεικτικό…ή τον επιδεικτικό. Ως επί το πλείστον, αυτοί που είναι μισαλλόδοξοι, ακροδεξιοί…και οι οποίοι νομίζουν ότι έχουμε τις ίδιες ρίζες με τον Πλάτωνα, το Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Αρχιμήδη, τον Πυθαγόρα, τον Ερατοσθένη, τον Αρίσταρχο κι άλλους, δεν ξέρουν να μιλήσουν ή να γράψουν ελληνικά, καθώς και διακατέχονται από μισαλλοδοξία για ανθρώπους άλλων πολιτισμών που έρχονται στην Ελλάδα για να ζήσουν και να αποφύγουν εμπόλεμες ζώνες. Όχι ότι όλοι έρχονται για αυτόν το λόγο εδώ, αλλά μ@φιόζοι και άνθρωποι του υπόκοσμου υπάρχουν και Έλληνες, Βαλκάνιοι, όπως και άνθρωποι της δήθεν προηγμένης Ευρώπης, που οι υπεύθυνοι πολιτικοί της δεν κάνουν τπτ, όπως και του ΟΗΕ ή του ΝΑΤΟ, για να τελειώσουν οι πόλεμοι. Απλώς ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια και οικονομική ενίσχυση στους λαούς που πλήττονται εκατέρωθεν στους 2 πολέμους που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή.
    Οι μισαλλόδοξοι, για τους οποίους έγραφα αλλά παρεξετράπην για λίγο στο γραπτό λόγο μου, ήταν άνθρωποι που χαίρονταν όταν χτυπούσαν Χ.Αυγίτες ανθρώπους που προσπαθούσαν να βγάλουν το μεροκάματό τους ψαρεύοντας κλπ. Σε πολλές περιπτώσεις και σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, ψήφισαν κιόλας Χ.Α, Βελ0π0υλ0υς, Γεωργιάδηδ3ς, Τρ@γκες κι άλλους…
    Απλώς τυγχάνει να ζούμε στα εδάφη που έζησαν οι προαναφερθέντες φιλόσοφοι, μαθηματικοί, μηχανικοί, γεωγράφοι, αστρονόμοι, γεωδαίτες…Δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν οι περισσότεροι το πόσο έχει αλλοιωθεί ο εγκέφαλος των Ελλήνων, με τα Σαβουράιβορ, τη λαϊκή μουσική με τα μπουζούκια κι άλλα…κι ότι ψάχνουμε με το κιάλι να βρούμε νοήμονες και διαβασμένους απλούς πολίτες εν Ελλάδι πια.
    Τον Περικλή Μηνά – πρώην παίχτη του Α.Ο.Τρίκαλα, ο οποίος πήγαινε στο Μπαϊκαρά (σημείωση: από ό,τι έχω ακούσει) λίγες ώρες πριν από αγώνες του ΑΟΤ – τον έχει κάτι η συγκεκριμένη πρωθιέρεια, παρεμπιπτόντως;

    Vangelis Zantiris – el hincha Gregentino de la Albiceleste

    • Τι ασυναρτησίες είναι αυτές και μπερδεύεις, ένα αρχαιοπρεπές δρώμενο που έχει παγκόσμια προβολή, αποδοχή και σεβασμό, με τα προσωπικά σου πολιτικά συμπλέγματά, τις λαχαναγορές ,τις ψαροκασέλες, τον Ο.Η.Ε. το ΝΑΤΟ, τον κάθε Βελόπουλου, και τον Α.Ο.Τ.!!!! Είναι προσβολή!! Τέτοια απαξίωση πιά!!! Απ’ ότι καταλαβαίνω κατατάσσεις εαυτόν εις την “υψηλή” κάστα των “προοδευτικών διανοουμένων”!!! Για σοβαρευτείτε και ξεκολλήστε απο την μιζέρια!!

  3. Από ό,τι “και όχι ότι” ξανακαταλάβαμε, υστερούν πολλοί και πολύ εις την ελληνική γλώσσα στη σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα, δυστυχώς…και είναι μισαλλόδοξοι και προσβάλλουν λαούς κι ανθρώπους, με γραφόμενά τους. Τρικυμία εν κρανίω και ασυναρτησίες είναι αυτά που σε είδα να γράφεις κάποτε για άτομα από Ασία, Αφρική κι αλλού, με γενικόλογα. Είναι πολλοί που έχουν εφάμιλλες απόψεις, γεμάτες μίσος και ρατσισμό. Άφησε αυτά για “προοδευτικούς διανοούμενους” κι άλλα που αναφέρεις. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε διανοούμενο, όπως και ούτε προοδευτικό …ούτε τπτ από αυτά που γράφεις. Απλώς, όπως θέλω να υπάρξει κάποτε πραγματική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία πραγματική και όχι οιονεί, Αξιοκρατία, όπως και εξάλειψη του ωχαδερφισμού του μέσου Νεοέλληνα, θέλω επίσης να αποκτήσουμε – επιτέλους – μία κοινωνία με λιγότερο ρατσισμό, σε κάθε τομέα, σε κάθε πτυχή αυτής…
    Vangelis Zantiris – el hincha Gregentino de la Albiceleste

    • Απο άτομο που ντρέπεται να γράφει το όνομά του με ελληνικούς χαρακτήρες, δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί περί των Ελληνικών Αξιών και ιδανικών!!

  4. Ευτυχώς που δεν κληροδοτείται ο πολιτισμικός πλούτος, ούτε με φυσικό αλλά ούτε και με κανένα άλλο τρόπο, αλλιώς θα τρώγαμε τώρα στην μάπα τα δισέγγονα του Μπαχ, του Ντεκάρ και του Νεύτωνα, του νέιμ μπατ α φιού (όπως έλεγαν κάποτε και οι παππούδες στα χωριά). Όσον δε αφορά τα σόου στην Ολυμπία και όλα τα πανηγύρια που ακολουθούν, σ άλλους αρέσουν, σ άλλους όχι.

    • Αγαπητέ “Απόκληρε” το δρώμενο της Αφής της Φλόγας τιμάται σε όλο τον κόσμο και εδραιώνει την Ελληνική πατρότητα των Ολυμπιακών αγώνων. Δεν είναι ούτε πανηγύρι ούτε κανένα φτηνιάρικο κιτς! Είναι ένα σύμβολο που μας συνδέει με τις αρχαίας μας ρίζες!!! Αν τώρα η μνήμη σου φτάνει μέχρι την γκλίτσα, το ταγάρι και στο τσαρούχι, επόμενο είναι ως απόκληρος του πλούτου που σου άφησαν οι πρόγονοί σου, να τα απαξιώνεις, να τα χλευάζεις, να τα υποβαθμίζεις και να τα λοιδορείς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αχαριστία και προσβολή!!!

      • Για τα “δρώμενα” σας είπα ήδη την άποψη μου. Αυτή είναι και δεν θα την αλλάξω με το ζόρι. Δικαίωμα σας εσάς να σας αρέσουν.
        Για τα υπόλοιπα που γράφετε, δυστυχώς δικαιώνετε τον προηγούμενο συνομιλητή σας. Οι προσωπικές επιθέσεις σε ανθρώπους με τους οποίους δεν συμφωνείτε, δεν παραπέμπουν σε αρχαιοελληνικό πνεύμα. Σε ολοκληρωτισμό παραπέμπουν. Τελικά, τα φανατισμένα άτομα όπως εσείς, αποτελούν την μεγαλύτερη δυσφήμηση σε ότι μας άφησε η κλασική Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης