"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.3 C
Trikala

Βαγγέλης Κίτος για τις εκλογές ΠΥΣΔΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες ,

Από το 2000 έως το 2020  με εμπιστευθήκατε να σας εκπροσωπήσω στις υπηρεσιακές υποθέσεις και το πραγματοποίησα  με απόλυτη αφοσίωση και προσήλωση υπερασπιζόμενος στα πλαίσια του νόμου τα εργασιακά σας δικαιώματα.  Ανταμοιβή μου η συνεχής υποστήριξη σας  εκφράστηκε σε δέκα συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Σας ευχαριστώ θερμά και ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας.

Τα είκοσι αυτά χρόνια της θητείας μου στο ΠΥΣΔΕ συνεργάστηκα με έξι διαφορετικούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, άλλους τόσους προϊσταμένους, με  διευθυντές σχολικών μονάδων που τοποθετήθηκαν  μέλη στο ΠΥΣΔΕ και τρείς διαφορετικούς αιρετούς άλλων παρατάξεων. Σαφώς η  συνεργασία αυτή δεν ήταν εύκολη. Ωστόσο μέσα από εντάσεις, αντιπαραθέσεις, διαφορετικές οπτικές και άπειρες εργατοώρες συνεδριάσεων  ο στόχος ήταν ένας: να παρθούν  οι καλύτερες αποφάσεις επ΄ ωφελεία της εκπαίδευσης. Τρείς ήταν οι κορυφαίες στιγμές αυτής της πορείας.

Η πρώτη, όταν με την  εκλογή μου το 2000 απαιτήσαμε με την αιρετό Β. Κάκλα να καθοριστούν ακριβώς τα  κριτήρια για τις προσωρινές τοποθετήσεις  των εκπαιδευτικών. Προτείναμε τότε   μετά τους υπεράριθμους να τοποθετούνται όσοι βρίσκονται στη διάθεση, κατόπιν όσοι κάνουν αιτήσεις βελτίωσης , μετά οι αποσπασμένοι από άλλο ΠΥΣΔΕ, και στο τέλος οι αναπληρωτές, Αρχικά και επειδή η υπηρεσία στερούνταν στοιχείων η αρχαιότητα ήταν αυτή που θα όριζε τη σειρά κατάταξης. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια αυτό που σαν αιρετοί πετύχαμε στα Τρίκαλα με ικανοποίηση είδαμε να το θεσμοθετεί  και η πολιτεία.

Δεύτερη, όταν με παρέμβασή  μου συνάδελφος κατέφυγε στο συνήγορο του πολίτη για καταστρατήγηση της σειράς των προσλήψεων, δικαιώθηκε αναδρομικά και τελικά διορίστηκε.

Τρίτη, όταν αντέδρασα σθεναρά σε παράνομη συγκρότηση συμβουλίου κρίσεων από την περιφέρεια και στην καταστρατήγηση  των μορίων επιλογής σε άλλη περίπτωση, καταγράφοντας  τις νομικά τεκμηριωμένες απόψεις και στηρίζοντας τους συναδέλφους που  προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η επανάληψη των διαδικασιών. 

Πριν από δύο χρόνια αποσύρθηκε το  ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ από τις εκλογές για τα Υ.Σ. μετά την ακατανόητη  εμμονή του ΥΠΑΙΘ αυτές να  πραγματοποιηθούν  μόνο με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα δόθηκε παράταση λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων.   Στη συνέχεια  παραιτήθηκα  από τακτικό μέλος του  ΠΥΣΔΕ και αναπληρωματικό του ΑΠΥΣΔΕ, αφενός σεβόμενος την αρχική απόφαση για απόσυρση της υποψηφιότητάς μου, αφετέρου μη αποδεχόμενος, όπως είναι φυσικό, «εκλογή» από το 5% του εκλογικού σώματος.

Δεν σας κρύβω πως μέχρι και  την ύστατη ώρα  είχα την ελπίδα ότι  θα βρεθεί ένας εύσχημος τρόπος (και υπήρχαν πολλοί) ώστε  οι εκπαιδευτικοί να μην παραμείνουν χωρίς αιρετή εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια και η βούλησή τους που εκφράστηκε με την  αποχή από τις εκλογές να γίνει σεβαστή. Όμως το ΥΠΑΙΘ προτίμησε να ορίσει  εκπαιδευτικούς  στη θέση των αρετών  εκπροσώπων. Αυτό λειτούργησε σε βάρος των εκπαιδευτικών, αφού έχασαν μια φωνή στα όργανα διοίκησης του κλάδου τους.

Αναλογιζόμενος τις ευθύνες όλων μας έναντι του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, αυτή τη φορά συμμετέχω στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια και σας καλώ με τους συνυποψηφίους μου συναδέλφους να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε., της  Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 ( 09:00 – 17:00)

Π.Υ Σ.Δ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

             ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

             ΖΗΣΗ  ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

 ΘΕΟΧΑΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

             ΚΙΤΟΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 ΜΟΥΤΟΓΕΩΡΓΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΤΟΥ  ΑΝΔΡΕΑ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 ΡΟΚΚΑΣ  ΘΩΜΑΣ  ΤΟΥ  ΛΕΩΝΙΔΑ

Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ

Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

 ΘΕΟΧΑΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης