"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Μπάχαλο χωρίς τέλος με τις κατασχέσεις λογαριασμών του δήμου Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τελειωμό δεν έχουν τις τελευταίες ημέρες οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναδεικνύουν με περίτρανο τρόπο τόσο την προχειρότητα όσο και την… αναλγησία της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε κατάσχεση 4.218 τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του δήμου, χωρίς να ελέγξει τουλάχιστον πρώτα περιπτώσεις όπως αυτής Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και δέσμευσης εξόδων … κηδείας.

Το ερώτημα που πλέον μένει επισήμως αναπάντητο είναι τι οδήγησε τον κ. Παπαστεργίου να προχωρήσει σε αυτή του την κίνηση, αφού κάλλιστα θα μπορούσε με ειδοποιήσεις, όπως έκαναν όλοι οι άλλοι δήμοι να πιέσει για την είσπραξη αυτών των χρημάτων;

Άτομο που γνωρίζει καλά τα οικονομικά του δήμου έλεγε πως «Θα είχαμε χρεοκοπήσει αν δεν είχε προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, όπως θα συμβεί αν τελικά δεν πάρουμε το δάνειο».

Εξάλλου αυτό το παραδέχεται σχεδόν ξεκάθαρα και στην ανακοίνωση του ο δήμος:

«Πρόκειται για μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, απολύτως επιβεβλημένα, από δύο κατευθύνσεις:
– τα αυστηρώς οριζόμενα από τους νόμους
– τις υποδείξεις της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους (ΓΛΚ), μετά τον έλεγχο που διενέργησαν οι αρμόδιοι ελεγκτές στον Δήμο Τρικκαίων, τον περασμένο Απρίλιο.
Βάσει των παραπάνω, θα πρέπει να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις πολιτών προς τον Δήμο.Σε διαφορετική περίπτωση, οι οφειλές αυτές θα παραγράφονταν, κάτι που θα είχε εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα για τον Δήμο και, κατ’ επέκταση, για την καθημερινότητα των πολιτών».

Τα παραπάνω κατατείνουν στο συμπέρασμα πως η οικονομική πολιτική του δήμου τον τελευταίο χρόνο, όχι μόνον επανεκκίνηση δεν έχει καταφέρει να κάνει, αλλά μας οδηγεί σε εποχές συσσώρευσης χρεών και πλέον ο κ. Παπαστεργίου θα πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις, ακόμη κι αν αυτές σημαίνουν αντικατάσταση και της αρμόδιας αντιδημάρχου.

Την επιλογή να προχωρήσει σε κατασχέσεις και όχι σε ενημερωτικά σημειώματα αποκάλυψε τόσο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η βουλευτής Π. Δριτσέλη.

Κληθείς να σχολιάσουν την στάση αυτή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε η κ. Δριτσέλη που δήλωσε: «Την επιλογή της Δημοτικής Αρχής δεν θα την κρίνουμε εμείς, αλλά οι πολίτες. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο μάθαμε πως σε έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα του δήμου, υπήρχε η παραίνεση να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία. Ηταν μια επιλογή της δημοτικής αρχής που κρίνουν οι πολίτες κι εμείς κατά το δοκούν. Κατά την άποψή μου θα έπρεπε να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αν όντως υπήρχε τόσο μεγάλο ζήτημα, κάθε περίπτωση να εξεταστεί ξεχωριστά». Επίσης η κ. Δριτσέλη απέφυγε να πάρει σαφή θέση αν είναι εναντίον της απόφασης του δημάρχου ή όχι οι βουλευτές για να σώσει κυριολεκτικά τα προσχήματα ο γραμματέας Σταύρος Νταούλας που δήλωσε: Ο κ. Παπαστέργιος και οι προηγούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί έχουν καταχρεώσει τον δήμο. Δεν μπορούν να αναδείξουν κοινωνική ευαισθησία γιατί κυνηγούν ανθρώπους μεροκαματιάρηδες και κατασχέουν τους λογαριασμούς. Μεγάλοι δήμοι δεν το κάνουν αυτό, όπως ο δήμος Λάρισας που έστειλε μόνο ενημερωτικά σημειώματα»

εφημερίδα

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης