"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Οι “σωτήρες Λωτοφάγοι” που σου τρώνε το συκώτι.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το σύνδρομο του “σωτήρα” άπτεται άμεσης αντιμετώπισης από τις δημόσιες υπηρεσίες. Η συνολική αντιμετώπιση των ανηλίκων που αισίως, βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ενέχει ευθύνη και απαιτεί κρατική παρέμβαση.

Καμία φιλανθρωπική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν έχει, και επιβάλλεται να απαγορεύεται να έχει, ή να ασκεί κανενός είδος δικαίωμα στη διαπαιδαγώγηση και στην εξ ανάγκης διαμονή και επιβίωση σε χώρους που περιθάλπουν, προστατεύουν, μορφώνουν και προετοιμάζουν για το αύριο, ανήλικα τέκνα των οποίων, οι προσωπικές συνθήκες, τα έφεραν σε ανάγκη να απαιτήσουν τροφή, στέγη και ένα αληθινό χαμόγελο, μια αληθινή αγκαλιά συμπάθειας και κατανόησης.

Είναι όχι μόνον εξοργιστικό, είναι αναίσχυντο, απεχθές, αδιανόητο και αμετροεπές. Το σύνδρομο του “σωτήρα”, του κάθε ακατάλληλου να φτιάξει μπίζνες στις πλάτες ευάλωτων ανηλίκων που έχουν μείνει μόνα τους στη ζωή, φέρνει στο νου τους Τιτάνες που ήταν τόσο δυνατοί μα και τόσο ευάλωτοι, όπου οι ανταγωνιστές θεοί, τους έτρωγαν το συκώτι.

Η αναισχυντία περισσεύει και όταν ο κάθε υπεύθυνος άνθρωπος καταλάβει ότι η αυτοπροβολή του έκαστου “σούπερ σταρ ιερέα” που κάτι δήθεν, του ψιθύρισε ο Θεός στο αυτί, και κατά τη δική του αρρωστημένη κτηνωδία, και πρωτογονική μοχθηρία περιλαμβάνει εγκλεισμό, ξυλοδαρμό, ασέλγεια και παιδική εκμετάλλευση, παιδική εργασία και προσωπική βάσανο των ανηλίκων αυτών, θα καταλάβει ότι ο μεγάλος πολύτιμος πατερούλης είναι μόνον ο ίδιος ο εαυτός, και κανένας δεν αντικαθιστά τον πατέρα και τη μητέρα, όσο αγαθές και να εμφανίζονται να είναι οι προθέσεις του.

Καταδίκη, και αποπομπή από καθε ιεροσύνη που περιβάλλει με τον πιο σκοτεινό τρόπο, ευάλωτα ανήλικα που βρέθηκαν στην ανάγκη να πρέπει να ζουν για να τα καταφέρουν στην ζωή, σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό.

Συμμετοχή του κράτους και συνεχή παρακολούθηση από τις δημόσιες υπηρεσίες όλων των οργανισμών που ασχολούνται με ανήλικα άτομα.

Αλλαγή της νομοθεσίας και ξεπέρασμα τέτοιων αγκιλώσεων όπως τα συμπλέγματα σύνδρομα του “σωτήρα” λωτοφάγου που σου τρώει το συκώτι με πρόσχημα τον ιερό σκοπό της φιλανθρωπικής στήριξης.

Ελένη Πανάγου

Λάρισα, 20.11.2022

φωτο

National Museum of Contemporary Art – Museu do Chiado Veloso Salgado Καλλιτέχνης: Βελόσο Σαλγάδο Δημιουργήθηκε: 1890

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης