"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.4 C
Trikala

Τρίκαλα – Επιζήμια για τους Δήμους και το Νομό η απουσία αντιπολίτευσης

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Αργησα τόσο στην πορεία μου στον κόσμο, που ήρθε το σούρουπο κι έχασα τον δρόμο μου για πάντα” (Γουίλιαμ Σαίξπηρ)

Έστω και καθυστερημένα αντιλήφθηκαν τα στελέχη της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, ότι τόσα χρόνια είναι ανύπαρκτοι και “επέτρεψαν τον Αγοραστό να τους γλεντάει ” , κατά δήλωση του συμπαθούς Θανάση Τσιάρα.

Κι όχι μόνο στο ανώτατο θεσμικό όργανο της περιφέρειας αλλά και στα Δημοτικά Συμβούλια του νομού, η παρουσία της αντιπολίτευσης είναι συμβολική, χαρίζοντας ανεπανάληπτες θητείες στους αυτοδιοικητικούς άρχοντες.

Προφανώς δεν έχει γίνει κατανοητό από τους αιρετούς στους αποκεντρωμένους θεσμούς του νομού, ότι σε μια Δημοκρατία ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της συμπολίτευσης(εκτός από τις αντιμισθίες..!!), αφού λειτουργεί ελεγκτικά και δημιουργικά, με προτάσεις και ιδέες.

Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούν  αμέτοχα τα στελέχη της στα αυτοδιοικητικά όργανα, τον εκτροχιασμό των τοπικών αρχόντων σε μείζονα θέματα, ακόμη και κατασπατάλισης των πολύτιμων αναπτυξιακών πόρων του ΕΣΠΑ , σε έργα που εξυπηρετούν ημέτερους η κομματικά προσκείμενους και να μην αντιδρούν.

Εκτός και αν θεωρούν ότι η πολιτική τους ενέργεια εξαντλείται, κάνοντας κριτική η ακόμη και likes στις φαιδρές αναρτήσεις στο facebook, των συμβούλων και των αντιδημάρχων.

Σήμερα στο τόπο μας είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε η παλιά και διαχρονική δήλωση της Μάργκαρετ Θάτσερ : “Δεν υπάρχει “Δημόσιο Χρήμα” υπάρχουν μόνο λεφτά φορολογουμένων…”

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης