"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.2 C
Trikala

Tα Τρίκαλα και το “γκρίζο” με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην πόλη των Τρικάλων υπάρχουν περίπου 30-40 κεραίες κινητής τηλεφωνίας με τις περισσότερες να είναι αόρατες αφού είναι καμουφλαρισμένες .

Κανένας μέχρι σήμερα δεν εξήγησε στους πολίτες αν υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία. Ποιοι ωφελούνται από την τοποθέτηση τους; Τι πληρώνουν οι εταιρείες για ενοίκιο; Τι λέει η νομοθεσία; Πως θα προστατευτείτε;

Η ανάγκη των εταιριών να πετύχουν μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορά δεδομένων οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων να αποφασίσει κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυλώνα του Δημοτικού Σταδίου.

Αυτό σημαίνει ότι αύριο-μεθαύριο δεν θα μπορέσει να αντιταχθεί στις αιτήσεις και άλλων εταιριών να τοποθετήσουν και αυτές κεραίες κινητής τηλεφωνίας .

Το θέμα είναι να βγει κάποιος επιστημονικός φορέας ο οποίος θα αποφανθεί αν αυτή η νέα κατάσταση θα ωφελήσει …. τους εκατοντάδες αθλητές που προπονούνται καθημερινά και βέβαια να μη ξεχνάμε ότι δίπλα από το δημοτικό στάδιο υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Οψόμεθα

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. O Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται ήδη με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσω του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, για μετρήσεις ακτινοβολίας,
    Oιι μετρήσεις εξειδικεύονται και συμπληρώνονται με αυτές της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στα Τρίκαλα και τα αποτελέσματα τους είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων: https://trikalacity.gr/i-technologia-stin-ypiresia-ton-trikalinon/

  2. Ο πυλώνας του δημοτικού γηπέδου έγινε για να φωτίζει; Τώρα θα στηρίζει και κεραίες !! Στην “έξυπνη” πόλη στις 30 άλλη μία δώρο… δεν έγινε και τίποτα Αφού είναι ασφαλές γιατί μαθητές και κάτοικοι έκαναν μήνυση για απομάκρυνση κεραίας λόγω σχολικών συγκροτημάτων κάτω από τα 300 μέτρα; Προφανώς …δεν είναι “έξυπνοι” !!!

    • Η νομοθεσία στην Ελλάδα επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών δίπλα σε σχολεία αρκεί να μην υπερβαίνονται το 60% των επιτρεπόμενων ορίων. Ο ισχύων σήμερα νόμος δεν καθορίζει ένα όριο ελάχιστης απόστασης κεραιών από σχολεία, νοσοκομεία κλπ, αλλά απλά καθορίζει πως αν η κεραία είναι σε απόσταση ως 300 μέτρα από ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού πρέπει τα όρια έκθεσης του κοινού να μην ξεπερνούν το 60% των καθορισμένων τιμών. Oι τελευταίες μέτρησείς (8/2019) από τον κινητό σταθμό στο Δημοτικό Στάδιο Τρκάλων είναι οι εξής: https://paratiritirioemf.eeae.gr/el/component/emf/597?view=area&layout=infograph#chart

  3. Αν ήταν οι πυλώνες σχεδιασμένοι να αντέχουν το βάρος των κεραιών θα υπήρχε χώρος κατάλληλα για να μπορεί να “πατήσει” και να την αντέξει. Να ήταν προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες .Για να είναι νόμιμη προφανώς απαιτείται άδεια και ασφαλή πρόσβαση. Μήπως επιλέγουν ψηλά για να μπορεί να έχουν πιο υψηλής ισχύς κεραία ; Σε κάθε περίπτωση στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο της πόλης, ποιος αθλητής , μαθητής , δάσκαλος και κάτοικος θα ήθελε μια μόνιμη κεραία στο χώρο που προσπαθεί , κουράζεται και τελικά ασκείται να έχει πάνω “από το κεφάλι του” τις κεραίες ; ….για χορηγία ακούγεται !

    • Σε μια αστική, κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπως στην Ελλάδα σήμερα, όλα τα παραπάνω θέματα θα διευθετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν χρειαστεί από τα δικαστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης