"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Άρον άρον κλείσιμο των εργασιών: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την Εξεταστική για τα Τέμπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αποχώρησαν το πρωί της  Τρίτης από την Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το έγκλημα των Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για συγκάλυψη λόγω του άρον – άρον κλεισίματος των εργασιών της Επιτροπής, της μη κλήσης κομβικών μαρτύρων, όπως ο κ. Γενιδούνιας, ο κ. Τσαλίδης και ο κ. Σπηλιόπουλος, αλλά και της μη διαβίβασης της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή για το έγκλημα των Τεμπών.

Ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απάντησε νωρίτερα στο αίτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλη Κόκκαλη να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Επιτροπή, προκειμένου να βοηθήσει στη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών με βάση τα στοιχεία που έχουν μέχρι σήμερα συγκεντρωθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το news247.gr, ανέφερε ότι «το θέμα χορήγησης εγγράφων εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών Λάρισας το οποίο πρόκειται να αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν».

Ο Βασίλης Κόκκαλης στην αίτηση που απέστειλε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στον εφέτη – ανακριτή σημείωνε πως από την έναρξη των συνεδριάσεων της Επιτροπής υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να διαβιβαστεί στην Εξεταστική η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και «το σύνολο των κατηγορητηρίων, ώστε να τελούν σε γνώση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, οι ασκηθείσες ποινικές διώξεις, τα πρόσωπα που έχουν αποκτήσει ήδη την ιδιότητα του κατηγορουμένου, τα αδικήματα, η φύση αυτών ως πλημμεληματικής και κακουργηματικής φύσεως».

Τόνιζε επίσης σύμφωνα με το documentonews.gr πως την Τρίτη «θα λάβει χώρα η εξέταση πιθανώς του τελευταίου μάρτυρα, γεγονός που σημαίνει την περάτων των εργασιών της Επιτροπής», εξηγώντας πως η μη διαβίβαση της δικογραφίας θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση ελλιπούς πορίσματος και «θα οδηγήσει ενδεχομένως σε κολοβή κρίση».

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούσε από τον εφέτη – ανακριτή «έγγραφο περί της ημερομηνίας αποστολής της αιτηθείσας δικογραφίας προς τη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό την εκ μέρους μου υποβολή αιτήματος για παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής μέχρι την εισφορά της δικογραφίας».

Ξέφυγε (και πάλι) ο Μαρκόπουλος

Για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος βρέθηκε σε έξαλλη κατάσταση, βάλλοντας κατά του εφέτη – ανακριτή Λάρισας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν στοχοποίησε μάρτυρες αλλά και την ίδια την ευρωπαία εισαγγελέα, Πόπη Παπαδρέου, που εντόπισε αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας για τον Κώστα Καραμανλή.

Αφορμή για τη νέα αντιθεσμική παράκρουση του προέδρου της Επιτροπής ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος απέστειλε αίτημα στην Εισαγγελία για να διαβιβαστεί η δικογραφία για την τραγωδία προκειμένου να μην προκύψουν ελλιπή πορίσματα.

Ειδικότερα, όταν ο κ. Κόκκαλης εγκάλεσε το προεδρείο για την καθυστέρηση της διαβίβασης της δικογραφίας, ο κ. Μαρκόπουλος αντέτεινε πως «μας εγκαλείτε για κάτι που δεν ξέρουμε;». Και αναρωτήθηκε πονηρά αν έχει «ειδικές σχέσεις» ο κ. Κόκκαλης, εννοώντας προφανώς τον εφέτη – ανακριτή.

«Τι παιχνίδια είναι αυτά; Κάνετε μυστική διπλωματία;» συνέχισε να προσβάλλει τον εφέτη – ανακριτή, ενώ μετά τη σύντομη διακοπή της συνεδρίασης ανέφερε στο ίδιο μοτίβο: «Δεν ξέρω ποιες ειδικές σχέσεις έχει ένας βουλευτής Λαρίσης, επαναλαμβάνω Λαρίσης…».
«Συνέλθετε…»

«Κύριε Μαρκόπουλε συνέλθετε» απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Κόκκαλης και απευθυνόμενος στον κ. Μαρκόπουλο στον ενικό, συμπλήρωσε: «Προσβάλλεις τον θεσμό της δικαιοσύνης, δεν φταίω αν δεν βλέπετε τα mail σας».

Τότε, ο πρόεδρος βρέθηκε σε νέα έξαρση, κατηγορώντας τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «καταστρατήγηση της Επιτροπής». «Είστε βαρύτατα εκτεθειμένος, προσβάλλετε τη διαδικασία» είπε και κατηγόρησε τον κ. Κόκκαλη για «μυστικές ενέργειες», οι οποίες προφανώς αφορούν την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.
«Ο Χριστός και η Παναγία»

Σε εκείνο το σημείο, ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Ιάσωνας Φωτήλλας, το έθεσε πιο ωμά φωνάζοντας: «Το ένα ψέμα πίσω από το άλλο. Τέτοια σχέση έχει ο κ. Κόκκαλης με την Εισαγγελία… Ο Χριστός και η Παναγία».

«Όχι» της πλειοψηφίας στο αίτημα να διαβιβαστεί για ψευδορκία η κατάθεση Καραμανλή

Με συνοπτικές διαδικασίες η πλειοψηφία απέρριψε νωρίτερα το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ψευδορκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του ο Κώστας Καραμανλής επέμεινε στο αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ενώ με περίσσιο θράσος ισχυρίστηκε στην εξεταστική πως το μοναδικό του λάθος ως υπουργός Μεταφορών ήταν πως δεν «ξερίζωσε» τη νοοτροπία του «έλα μωρέ» και δεν ανέτρεψε «παγιωμένες παθογένειες ενός Δημοσίου που νοσεί».

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών , ισχυριζόμενος ότι έχει συνομιλήσει με κάποιους από αυτούς των οποίων «ο πόνος τους είναι βουβός», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως στη δική του περίπτωση «βάσει του άρθρου 86 δεν τίθεται θέμα άρσης ασυλίας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βλέπω ότι όλα τα γ7δια τα πληρωμένα είστε λαλίστατοι σε άλλα θέματα, αλλά το δυστύχημα των Τεμπών το αμελείτε επιδεικτικώς στα σχόλιά σας… Τι να σχολιάσετε…;; Είναι πολύ πιθανό να έχουν ευθύνες πολλοί πολιτικοί. Όχι μόνο ο μπλε απόγονος του…εθνάρχη, αλλά και πράσινοι, μωβ κλπ, όπως η πλειοψηφία των πρώην υπουργών μεταφορών και συγκοινωνιών – Σπίρτζης…που κατέθεσε στην εξεταστική, Ρέππας…από το 2003-2004 ακόμη, όπως σημειώνεται σε άρθρα που μπορεί να βρει ο καθένας στο διαδίκτυο -, των κομμάτων των οποίων είστε γλ€ίφτες, σαν γυμνοσάλιαγκες και €θ€ελόδουλοι. Και- φυσικά – μόνο ό,τι μ@λ@κία γράφει ο κάθε μισαλλόδοξος – που δεν ξέρει να ξεχωρίσει το “δηκτικός” από το “δεικτικός” – αποδέχεστε και “ανεβάζετε”, δίχως να “ανεβάζετε” απαντήσεις ανθρώπων που δεν γνωρίζετε από κοντά. Μόνο τα φιλαράκια σας αποδέχεστε. Δημοκράτες, πάνω απ’ όλα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης